Napisano 19 Styczeń 200817 l Witam! Znalazłem kilka blueprintów samochodu, którego chcem wymodelowac w programie 3d studio max. stworzyłem 4 x plane i nakłozyłem na nie blueprinty (widok z boku, góry tyłu, przodu). Rozdzielczośc na plane jest bardzo mała (chyba koło 400x400) gdy moje blueprinty maja rozdzielczośc 800x800. Teraz moje pytanie jest takie: Co ustawic w maxie, i jak aby wyświetlana rozdzielczośc była większa?? Kiedyś już to ustawiałem, lecz wyleciało mi z głowy. Wtedy właśnie znalazłem tę informacje w internecie, lecz po długich poszukiwaniach niestety nie moge znaleźc tego tematu. Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam!!
Napisano 19 Styczeń 200817 l customize->preferences a potem zakładka viewports-> na dole configure drivers i zaznaczasz opcję tak jak na fotce mile widziany rep (+)
Napisano 19 Styczeń 200817 l bo przemczechu ma za mały staż na forum edit: a właśnie do takich pytań został stworzony FAQ
Napisano 19 Styczeń 200817 l A no tak. Dopiero zobaczyłem. Ale pomóc można. Sam w końcu kiedyś też potrzebowałem pomocy i nadal potrzebuje. Pozdro
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor Wielkie dzięki!! Rep dałem. Szkoda że nic nie dał. Ala bardzo dziękuje za pomoc. Mój staż to 10 min przed stworzeniem tego tematu :). Pozdrawiam!!
Napisano 23 Styczeń 200817 l to ja juz wyprzedze kolejne twoje pytanie;p tak, to w wiekszosci przypdakow maksymalna jakosc tekstury, chyba ze dysponujesz profesjonalna karta, pozdarwiam