Endriu_M Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Wieczór wszystkim! Ażeby podszkolić się w oświetleniu i renderingu zrobiłem taką oto wizualizację. (W zasadzie to pierwsza wizualizacja wnętrza w vrayu - tylko bez taryfy ulgowej proszę). Myślę, że wyszło to nawet nieźle, ale wierzę, że ktoś mnie zaraz z błędu wyprowadzi. ;) Modele: moje, evermotion i ze stron producentów ceramiki. Aranżacja wnętrza: jako baza posłużyło zdjęcie z katalogu Duravit. Soft: XSI (modele), Moi3D (modele), Cinema4D+vray (render), PS2 (korekcja) Komentarze oczywiście mile widziane! Pozdrawiam AM
Endriu_M Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Napisano 23 Styczeń 2008 P3ter - dzięki za komentarz. To w suficie to wnęka z podwieszoną głęboko świetlówką (której zresztą nie widać). Więc, gdy nie świeci... to wygląda jak wnęka... Z tym przepaleniem - to fakt. W 16-bitach było w miarę w porządku (w miarę), dopiero przy zamianie na 8 bitów i zapisaniu JPG'a z sufitu wylazło "zło". :) Inna sprawa, że są lekkie plamy na suficie - nie bardzo wiem, co by tu podśrubować w rendererze, żeby ich nie było. Za pomoc będę wdzięczny.
grzegerz Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 mi sie bardzo podoba. na pierwszysm ładne światlo. taki wschód. dzieki temu ładnie sie prezentuje bump na scianach. ładnie ładnie
makbol Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Ładnie oświetlony interior Mógłbyś powiedzieć coś wiecej o ustawieniach vraysuna w scenie nocnej ?
Endriu_M Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Napisano 24 Styczeń 2008 Dzięki za komentarze! Makbol: nie mogłem (nie chciałem) używać w tej scenie sun-a, bo inaczej by mi się cienie układały - w tej chwili to tylko złudzenie, że są równoległe. Zresztą pewnie w scenie nocnej byłby problem z kolorem słońca albo trzeba by było robić jakąś straszną korekcję kolorystyczną w PS. W sumie użyłem trochę oddalonego area - w ustawieniach nic specjalnego, subdivision 16, a reszty nie pamiętam (nie mam w tej chwili dostępu do swojego kompa).
Rekomendowane odpowiedzi