Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

dostałem zadanie zrobienia projektu zaproszenia na ślub. Panstwo mlodzi życzą sobie aby wkleić ich zdjęcia z młodosci do tego zdjęcia:

skanuj0004ka4.jpg

z panną mlodą problemu nie było bo zdjęcie miała zrobione z profilu, a pan młody niestety jest an face. Teraz pytanie brzmi - w jaki sposób możnaby przerobić zdjęcie an face do profilu? Zalezy mi żeby jak najmniej zmienić wyraz twarzy (chodzi o to, żeby ludzie poznali, że on to on ;) ). Próbowalem skleić twarz z kawałków + podmalówka, ale średnio to wygląda. Jeśli nie da rady inaczej to będę musiał się z tym pomęczyć w ten sposób. Myślałem jeszcze żeby wymodelować twarz i oteksturować ją, ale to za duzo roboty i sam tego nie zrobie. Rzecz jasna innych zdjęć nie posiadam, zreszta Panstwo mlodzi zdecydowali się na te konkretne.

Jakieś propozycje?

z gory dzieki.

Zdjęcie Pana mlodego - http://img86.imageshack.us/my.php?image=dozdjciayu4.jpg

Pozdrawiam, mw4d.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dał zdjęcie z fronta to niech się cudów nie spodziewa ja bym ten cylinder zrobił w 3d albo wkleił z jakiegoś zdjęcia i twarz zostawił jak jest. No chyba że musi być koniecznie z profilu.

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Z tym cylindrem całkiem dobry pomysl, choć dość nienaturalnie wygląda jak dzieciak jest bokiem, a twarz na wprost. Pomajstruje z tym i jak się im spodoba to rep dostaniesz na pewno ;)

Tak czy inaczej czekam na inne propozycje.

pzdr

Napisano

ja bym wymodelował mega lowpoly buźkę i na to walnął teksture. ale też by to pewnie dziwnie wyglądało ;P

pozdrawiam

Napisano

znajdz inne zdjecie zeby przerobic na zaproszenie lub popros o inne zdjecie pana mlodego - powiedz ze technicznie trudno przerobic to co dostales . po co sobie utrudniac zycie

Napisano

Ewentualnie jeśli masz aktualne zdjęcie pana młodego z profilu, możesz spróbować przerobić twarz na dziecięcą (trochę pozmieniać proporcje i usunąć mu zarost).

Oczywiście jeśli pan młody nie jest już za stary na to.

Napisano
  delf77 napisał:
jak CI sie bedzie nudzilo moge Ci dac jakis projekt ? :p

doslownie 5min w photoshopie liczac szukanie kapelusza na google

Napisano

Troche mission impossible. Panstwo mlodzi zobaczyli zdjecie, ktore podzialalo silnie na ich emocje i zapewne wydaje im sie, ze po przeklejeniu ich usmiechnietych twarzy efekt bedzie rownie silny. A zostanie nic wiecej jak sklejanka w stylu monthy pythona. Chociaz w sumie te rowniez maja swoj urok ;)

Napisano
  • Autor

O, znalazles ladniejszy kapelusz na googlach marcinie ;) Dzieki wielkie! + rep.

Aniu - niestety, tak jak pisalem, oni się straszliwie uparli na te konkretne zdjęcia.. więc przeróbki wspolczesnych nie wchodzą w grę.

Leander - No mission imposible, masz racje. Ale czegóż to się nie robi dla ludzi, zeby byli szczesliwi. Szczegolnie w tak ważnej chwili, nie? ;) Zobaczymy jak im się spodoba ten pomysł z frontem.

Dzięki wszystkim :)

Pozdrawiam,

mw4d.