jarekp Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Podajcie jakies pomysly zeby ta scena troszke ozyla, no i oczywiscie krytyka mile widziana, mi najbardziej niepodoba sie kwiatek na talezu. moze zamiast niego dac kostki cukru albo kwiat w innym koloze \"sam niewiem \" , moze to kwestja oswietlenia ,ale niechce rozjasniac tej sceny taki klimat najbardziej mi odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Popraw proszę temat. Znaki zapytania nic nie mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniak Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Witam Przedewszystkim tak jak napisal przedmowca. Temat do poprawy bo jest ..... Jeżeli chodzi o pracke to wyglada bardzo ładnie i oryginalnie. Zamiast wspomnianego czerwonego kwiatka proponuje dodac jakąs wymyslną łyżeczke np w kształcie dłoni :):) Nasuwa mi się tylko jedno pytanko: Patrząc na pracke widzę filiżanke z wymodelowana na niej postacią, ale po przypatrzeniu sie widze , że postać ta zlewa się z talerzykiem (braku stup-bezpośrednie przejscie w materiał talerzyk). Błąd czy zamierzony efekt łączący wszystko w jedna calośc? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 moge siateczke prosic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 podstawka przypomina mi popielniczke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2004 zmienilem tytul pracki, co do przejscia postaci w talerzyk to jest w polowie zamiezony \" chodzilo o to zeby dokonca niepokazywac czy postac jest czescia talerza czy filizanki, ale to co wyszlo nawet mi odpowiada\" , jesli chodzi o siatke to moge jedynie zamiescic obraz sceny z maxa. nieudostepnie calej sceny bo jezeli osagne w tej pracy zadowalajacy wyglad to bedzie komercyjna graficzka. A co myslicie o texturach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 no to tylko o to chodzi o siatke, nie wymagamy sceny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2004 zamieszczam siatke, i pracke z czajniczkiem i nieco zmienionym oswietleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2004 zamieszczam siatke, i pracke z czajniczkiem i nieco zmienionym oswietleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2004 czajniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Jak na moje odczucie to pracka wyglada strasznie chaotycznie, nie wiem czy to tak mialo byc czy moze nie specialnie. Moze przez ten te cienie - za mocne troche albo za duzo ich. Bylbym takze za zlikwidowaniem odbic na krancach talezyka, jakos nie pasuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pileq Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 wg mnie troche za jasne to podloze (wina światła?) i faktycznie chaosem dają te cienie. Ale modelling pierwsza klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andree Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 nie pasuja mi jakos te cienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 nie podoba mi sie kompozycja. wlasciwie nie moze mi sie co podobac bo w tej pracy jej nie ma. bardzo, bardzo ladnie wymodelowana postac, ale zle oswietlona scena pooduej ze jej nie widac!!!! design... hmm - powiedzmy ze ja osobiscie gustuje w nieco bardziej minimalistycznym podejsciu, ale sa gusta i gusciki... na szczegolne wyroznienie zasluguje spodeczek ktory jest apoteozą braku walorów użytkowych i estetycznych. dlugo myslalem nad tym co jest w lewym, gornym rogu sceny i wreszcie doszedlem do wniosku ze to sa serwetki - zgadlem? co jest tematem tej pracy? to jest jakis manifest antyaborcyjny? pozdrawiam, co zlego to nie ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 Oczy od tej pracy bolą... (niezly chaosik) Praca niby ładna, ale musze powiedziec ze pod wzgledem wrazeniowym, uczuciowym (nie technicznym) praca mi sie zwyczajnie niepodoba... Mam pytanie, szczere i niegrzeczne :) Czy wszystkie modele robila 1 osoba?? (ty) chodzi mi tu o porówanie \"uchwytu\" od filizanki, podstawki i postaci chłopca... jakos odbiegaja od siebie poziomem... (moze to efekt tego ze otoczenie bylo tylko dodatkiem do postaci??) Pozdrwiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 zmienilem texturki i swiatla \"ale to ciagle niejest toco bym chcial\" , moze dodac jakas serwetke albo sztucce ? jak ktos proponowal, wtedy bede musial z czegos zrezygnowac bo scena bedzie calkiem zasmiecona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chia Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 kubeczek..bardzo misterna robota,no i pomysl osobliwy.moze zaproponuj inny spodeczek [i czuje sie byc zaproszona na poranna kawe] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Podstawka zupelnie tu nie pasuje - przekombinowana kompletnie - wywal to i zastosuj tradycyjny \"talezyk\". Filizanka ladnie wymodelowana. Moze warto dodac srebrna lyzeczke z uchwytem w ksztalcie kobiecego ciala?! Te elementy w tle w ogole mi sie nie podobaja - podnioslbym kamere zostawiajac obiekt centralnie i wykadrowalbym w kwadrat. Takie moje zdanie :) Bardzo dobry raytracing! Dawno takiego nie widzialem. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 uupz sorry za anonima :( jeszcze chcialem dodac ze wersja z aksamitnym tlem pieknie wyglada, pojawil sie ladny nastroj a tlo nie jest przepalone. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Fresnel na odbiciach jest? Jak nie ma to dodaj. Naprawdę dużo poprawia. Jak jest to zwiększ różnice między odbiciami. Oświetlenie i kompozycja też wysiadają. Brakuje lini wzroku (czy jak to zwą). Po pierwsze kubek nie może być na środku obrazu to kaleczy oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chia Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Bacry: no to mnie zaskoczyles, nie wiedzialam ze centralne kadry moga kaleczyc czyjes oczy, to chyba jakies stereotypowe hipotezy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 ni i jest lyzeczka tyle ze ona nigdzie tutaj nie pasuje \" kurde im wiecej nad tym siedze tym gorzej wyglada\" , a jak by tak zrobic kopie tej lyzki i dwie umiescic na jakims drewnianym stojaku ?, tylko gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 jak dlamnie ten spodek nie pasuje, za bardzo kontrastuje ze \"spokojem filizanki\" ..hehe..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 proponowalbym bardziej jakos tak teraz obiekt rozsadza obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 p.s. oczywiscie tylko jedna lyzeczka! (ta tylnia) i moze bym poprobowal przesunac kamere nieco nizej przepraszam z niska jakosc ale nie o to tutaj chodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 pomijajac fakt ze talerzyk sie kiepsko zrenderowal i na postaci powylazily bledy to ciagle mi tu cos niepasuje, \"moze dac jakis wzorek na ta porcelane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 jeszcze maly retusz i to chyba bedzie final, \"wygecie lyzeczki dalo efekt jakby kobieta miala z niej zaraz spasc, moze wygne ja w druga strone, przy okazji ladnie opadnie na spodek i nada mu jakas glebie bo daje wrazenie dosc plaskiego\" no i brakuje mi cienia pod tym wszystkim, wyglada jak zawieszone, ale jakos mi to niewychodzi bo psuje przy okazji perspektywe, a gdyby tak dac projektor cienia na podloze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 no owiele lepiej przynajmiej dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 rzeczywiscie coraz lepiej to wyglada... tylko mi to by pasowalo do jakiesj ponurej sceneri opuszczonego domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aki_MG Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 No co tu dużo gadać... zawalista pracka... Bardzo estetyczna i w ogóle... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chia Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 szkoda ze pomieszales ze soba takie odcienie kolorow. przeszkadzaja mi takie zestawienia w odbiorze. poza tym spodek wyglada jakby byl zawieszony w powietrzu,zbyt maly cien pada na tkanine. moze jeszcze lekki cien bladzacy gdzies w tle ...? moze warto by bylo zastanowic sie co chcesz przedstawic, czy misternosc filizanki, czy tez barwe kwiatkow. nieraz warto zrezygnowac z jednego na korzysc innego..te przepalenia zlikwiduj.pozdrawiam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 sugerujac gdzies tam wczesniej ta lyzeczke, troche inaczej ja sobie wyobrazalem. Troche dziwnie uzytkowac lyzeczke taka jak widac - mieszajac kawe musisz utopic ta kobiete trzymajac za nogi! Raczej powinno byc odwrotnie - trzymasz za piersi (mniej wiecej) i mieszasz! Poza tym ta lyzka przypomina bardziej lyzke do butow :o Ale jej wykonanie i material pierwsza klasa... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 No musze przyznac ze mi praca tez zaczyna sie podobac, przydaloby sie jakies jasniejsze tlo albo wogole zrobic w realistycznej scenerii typu stolik. Lyzeczke wypadaloby jeszcze poprawic bo jak bylo wspomniane wyglada troche jak do butow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 o kurde co do lyzeczki to MareG ma racja troche niezabardzo na pierwszy rzut oka widac co to jest. ale wykonanie rewelacja.ja bym jeszcze troche poprawil platki bo za strasznie intenstwne, wrecz za bardzo ,ale ogolnie to rewelacja a i dlaczego platki nie rzucaja poblasku na resze filizanki powinna miec gdzieniegdzie czerwonakawy koloryt( chyba wicie o co mi chodzi) jedyne co sie dziej o sie odbijaja, moze troche za mozno, wrecz jak lusto. mimo to praca oszlamiajaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 16 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2004 dzieki wszystkim za pomoc ale to ciagle niejest ten efekt jaki urodzil sie w mojej glowie \"moze poprostu dam sobie z tym spokoj ?\" , bardziej lustrzana porcelanka dale refleksy czerwieni jakie sugerowales {nie zabardzo mi sie to podoba} co do lyzeczki to chcialem zeby byla maksymalnie fikusna ,przecierz niechodzi tu o funkcjonalnosc - podzuccie jeszcze jakies pomysly i niebede zawracal glowy ,jeszcze ze dwa dni i umieszcze to na final, albo wywale z twardego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 16 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2004 dzieki wszystkim za pomoc ale to ciagle niejest ten efekt jaki urodzil sie w mojej glowie \"moze poprostu dam sobie z tym spokoj ?\" , bardziej lustrzana porcelanka dale refleksy czerwieni jakie sugerowales {nie zabardzo mi sie to podoba} co do lyzeczki to chcialem zeby byla maksymalnie fikusna ,przecierz niechodzi tu o funkcjonalnosc - podzuccie jeszcze jakies pomysly i niebede zawracal glowy ,jeszcze ze dwa dni i umieszcze to na final, albo wywale z twardego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 przepraszam za podwujny ,ale cos mi niezadzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 pracka na nawyzszym poziomie !! poewiem szczerz ze mi sie jednak bardziej podobalo poprzednie ulozenie ta rozna na spodeczq wyglada zle !! jest jakas strasznie plaska ma dziwna lodyge mowiac wprost jest nie bardzo ale cala reszta excelent !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekp Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2004 pracke finalowa mozna obejzec i ocenic na forum Gallery - finished works Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi