linus11 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Witam, Orientujecie się może czy bedzie działął rendering sieciowy jesli na jednym kompie mam Vray64bit na Maxie 64 itakiej samej windzie, a na drugim wszystko 32bit? Pozdrawiam.
mirach Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Nie mialem szansy wyprobowac takiej konfiguracji o jakiej piszesz. Ale wiem ze w backburnerze jest opcja "send as 32 / 64 bit". Wiec wyglada na to ze przewidzieli wspolprace miedzy roznymi maszynami, nie wiem tylko jak wyglada to w praktyce.
arev Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Czytałem że działa. Natomiast mogą wystąpić błędy podczas renderowania jednego obrazka na dwóch komputerach 32 i 64. Mianowicie algorytmy jakiegoś AA bazują czasem na funkcjach losowych, które w są różne dla 32 i 64 bitów, co może skutkować znacznymi różnicami pomiędzy częściami obrazka wyrenderowanymi bucketami z maszyny 32 bitowej, a tymi pozostałymi.
troglodyta Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Też dołączam się do pytania linus11 a. Mam tę samą sytuację. arevulopapo - ubiegłeś mnie z odpowiedzią:) A ma może ktoś taką sytuację? i Rzeczywiście wyskakują jakieś bugi?
hcpiter Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Z tego co wiem to bedzie ciezko wyrendernowac jeden render na 2 kompy (32bit z 64), zawsze mozesz sprawdzic to u siebie najpierw :)
linus11 Napisano 20 Luty 2008 Autor Napisano 20 Luty 2008 parę testów zrobione..i nie działa... :/ jakby ktoś był zainteresowany tą informacją w przyszłości
Rekomendowane odpowiedzi