Araiel Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Ps. Render zrobiony miesiąc po umieszczeniu pierwszej pracy: Jest to trochę zmodyfikowana wersja Ibaneza RG370DX. Do modelowania użyłem 3d smaxa, render w Vray'u i lekki retusz kolorów w Photoshopie. Mam nadzieję, że się Wam spodoba :) Oczywiście wszystkie uwagi są mile widziane.
grzechv Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 wiernie wykonany model, gorzej z materialami i renderem, np korpus powinien byc bardziej matowy, zobacz zdjecia orginału.
Araiel Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 No może przesadziłem z tym odbiciem na korpusie. Podmieniłem na szybko materiał i zdjęcie - teraz imho jest bardziej realistyczne.
Gość marcin32 Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 Model - świetny. Textura i render - lakier na pudle daje taki efekt rozmycia, a powinien być matowy. Przydałby się render z cieniami, ot, choć jakieś dwa omni. PS. Mój ulubiony model gitary na świecie :)
Araiel Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 Hehe, ano brakuje ;) Ale jakoś nie chciało mi się ich robić :P Ps. Ostatnio dorwałem kilka nowych shaderów do Vraya i wyrenderowałem jeszcze raz całą prackę (nie wiedziałem, gdzie mogę dać ten render zrobiony już po czasie więc wklejam tutaj).
baddog71 Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Gitarra! To może ktoś doradzi mi jak "ulepić" gryf? Korpus już w miarę wychodzi ale z chwytnią problemos :/
Rekomendowane odpowiedzi