Napisano 2 Luty 200817 l Ps. Render zrobiony miesiąc po umieszczeniu pierwszej pracy: Jest to trochę zmodyfikowana wersja Ibaneza RG370DX. Do modelowania użyłem 3d smaxa, render w Vray'u i lekki retusz kolorów w Photoshopie. Mam nadzieję, że się Wam spodoba :) Oczywiście wszystkie uwagi są mile widziane.
Napisano 2 Luty 200817 l wiernie wykonany model, gorzej z materialami i renderem, np korpus powinien byc bardziej matowy, zobacz zdjecia orginału.
Napisano 2 Luty 200817 l Autor No może przesadziłem z tym odbiciem na korpusie. Podmieniłem na szybko materiał i zdjęcie - teraz imho jest bardziej realistyczne.
Napisano 2 Marzec 200817 l Model - świetny. Textura i render - lakier na pudle daje taki efekt rozmycia, a powinien być matowy. Przydałby się render z cieniami, ot, choć jakieś dwa omni. PS. Mój ulubiony model gitary na świecie :)
Napisano 2 Marzec 200817 l Autor Hehe, ano brakuje ;) Ale jakoś nie chciało mi się ich robić :P Ps. Ostatnio dorwałem kilka nowych shaderów do Vraya i wyrenderowałem jeszcze raz całą prackę (nie wiedziałem, gdzie mogę dać ten render zrobiony już po czasie więc wklejam tutaj).
Napisano 13 Marzec 200817 l Gitarra! To może ktoś doradzi mi jak "ulepić" gryf? Korpus już w miarę wychodzi ale z chwytnią problemos :/