JackVasi Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Witam. Zastanawiam się nad materiałem, przez który wszystko byłoby widać w skali odcieni szarości. Ogólnie chodzi mi o refrakcje/refleksje o zmianie współrzędnych kolorów, nasycenia, kontrastu. Oczywiście wiem, że bez problemu postprodukcja by załatwiła sprawę, ale ja jestem dziwakiem :P Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam!
gientekwl Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 po co se utrudniać ;) PS'enij to, chyba, że napiszesz swój własny shader ;>
mirach Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Probowales uzyc pluginu Color Correct? Chociaz nie jestem pewien czy rozwiaze twoj problem na 100%
JackVasi Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 No właśnie tak się zastanawiam... np. w UT3 był taki fajny, który zwiększał kontrast i zmniejszał saturacje kolorów... Ale ja po prostu widziałem kiedyś na jakimś filmiku o 3dsMaxie (pewnie tut) jak ktoś render cisnął i za szkłem już miał w skali odcieni szarości (nienawidzę gdy ktoś mówi czarno-białe). EDIT: HA! Zeden shader. Zwykły raytrace załatwił sprawę. Jest w nim taka opcja jak Tint. Starczy dać tam kolor biały :D:D Ale i tak dziękuję za wszelką chęć pomocy!
Rekomendowane odpowiedzi