Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chcialbym nauczyc sie renderowac przy pomocy IRR+LC. Troche doswiadczenia juz mam, ale im wiecej sie w tym siedzi tym wiecej sie od siebie wymaga.

Najwiekszy problem mam z cieniami od envirementu. Przy QMC+LC sa one bardzo dobrze widoczne i maja wyrazne ksztalty. A w IRR jakos dziwnie rozmywaja sie lub zupelnie gina. Ustawilem wiec Min Rate na 0 i Max Rate na 0. Multipass wylaczylem, zeby bylo szybciej. W efekcie otrzymalem render, ktory bardzo dlugo sie liczy, ale dobrze odtwarza szczegoly. Razem z wieksza iloscia szczegolow zrobila mi sie drobniutka kaszka (bledy IRR) usunalem ja przez zwiekszenie Clr Tresh na 0,2 i w rQMC samlper ustawilem global sampler na 10.

Obrazek w 800x600 (biale wnetrze bez szyb w oknach - scena classroom) liczyla mi sie przez 34min. Troche dlugo mi sie to wydaje bo jest to wynik podobny do QMC+LC. Czy mozna wiec ustawic tak IRR, zeby szybciej sie liczylo, a efekt byl podobny do QMC+LC?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

DraB. Napisalem przeciez, ze mam juz troche doswiadczenia. Helpa juz przerobilem i odsylanie do tej strony uwazam za najgorszy gest uzytkownikow tego forum. Bo nawet znajac przyzwoicie jezyk angielski ciezko jest mugolom zrozumiec ten slogan grafikow.

A problem z cieniami juz opanowalem i nigdzie na tej magicznej stronie vray help nie bylo o tym wzmianki. I szkoda, ze musialem stracic tyle czasu na to...a wszystko przez wlasnie takie posty, ktore nie pomagaja w zaden sposob.

Pozdrawiam