Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem zająć się organiką:

siatayw2.jpg

Narazie tyle, wiem że jak się potknę na początku to potem będzie ciężko naprawić więc pytam:

-Naranie jest OK?

-Co dlaej?

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak na sam początek to spoko, zobaczymy jak zaczniesz mięśnie zarysowywać

no i podziw że w maya to robisz

Napisano

Nad topologią się trochę pomęczysz jak to Twoje początki z organiką. Jak chcesz poćwiczyć modelowanie to rób to do końca w mayce ale jak chcesz się oswoić z anatomią to walnij base mesha prostego trzymając się referek i do zbrusha z nim. Ćwicz z-pędzla jak pisał piksar to przyszłość organiki. Pozdro.

Napisano
  • Autor

W mayi chcę tylko stworzyć basemesh, ZBrushem trochę się już bawiłem, ale nie zrobiłem w nim jeszcze nic porządnego.

siatauh1.jpg

Napisano
  • Autor

ciao2.jpg

ciao3.jpg

Twarz na razie zakryje :] Wolę jej nie pokazywać dopuki trochę jej nie poprawię.

Napisano

receXD

chcesz go potem w cos wprowadzic? czy wip ma sie skonczyc na tym modelu?

Napisano
  • Autor

Co jest nie tak z rękami? Jeśli chodzi o dłonie to ich jeszcze nie ruszałem.

Raczej nie wsadzę go do żadnej sceny, nie wiem czy w tym wątku zrobię więcej modeli.

Napisano

Ręce chyba za małe.

Na karku dziwnie są rozłożone mięśnie.

Dupa płaska, nieseksowna.

Napisano

Oj od czego by tu zacząć, no więc:

-po pierwsze wybrałeś dziwną pozycję dla tej postaci przez co nie zyskuje ona na wyglądzie

-nogi i ich łączenie z tułowiem do poprawy

-mięśnie brzucha są za duże i jak byś pokazał widok z przodu to pewnie sięgały by one do granic tułowia na ich wysokości

-klata nie najgorsza ale ręce trochę tragiczne, w miejscu gdzie powinien być biceps biegnie jakieś podłużne wgłębienie, dłonie za małe a palce o wiele za chude.

-głowa co tu dużo mówić ... do poprawy

Ogólnie referki i jeszcze raz referki. A co do techniki sculptowania to wygląda jakbyś wszystko robił na najwyższym poziomie podziału a tak trudno uzyskać gładkie powierzchnie i w ogóle tak się nie robi ;)

Większe szczegóły dodawaj przy niezbyt gęstej siatce zobaczysz że będzie łatwiej.

Pozdro.

Napisano

sugeruje popatrzec na zdjecia z anatomii czlowieka. Popatrzec na obrazy Michala Aniola. Zobacz jak to wyglada. Twoja praca przypomina czlowieka, ale tylko przypomina.

Napisano
  • Autor

Dobra, zazynam od początku, trochę poprawiłem głowę:

glowacc3.jpg

siatajt1.png

...i szukam więcej referek.

Napisano

1 Zagęść trochę siatkę na twarzy

2 posiedź nad jej kształtem, skupiłeś się, tylko na tym, zeby obrysy dobrze pasowały.

Moja rada popatrz w lustro np na swoje usta a potem siedź nad nimi aż będą wyglądały podobnie, potem spójrz na swoje łuki brwiowe i tak samo, potem nos oczy itd... i to nie 5 minut na element.