P4VV37 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Postanowiłem zająć się organiką: Narazie tyle, wiem że jak się potknę na początku to potem będzie ciężko naprawić więc pytam: -Naranie jest OK? -Co dlaej?
claude Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 jak na sam początek to spoko, zobaczymy jak zaczniesz mięśnie zarysowywać no i podziw że w maya to robisz
Tomala Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Nad topologią się trochę pomęczysz jak to Twoje początki z organiką. Jak chcesz poćwiczyć modelowanie to rób to do końca w mayce ale jak chcesz się oswoić z anatomią to walnij base mesha prostego trzymając się referek i do zbrusha z nim. Ćwicz z-pędzla jak pisał piksar to przyszłość organiki. Pozdro.
P4VV37 Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 W mayi chcę tylko stworzyć basemesh, ZBrushem trochę się już bawiłem, ale nie zrobiłem w nim jeszcze nic porządnego.
P4VV37 Napisano 7 Luty 2008 Autor Napisano 7 Luty 2008 Jeszcze tylko głowa i wrzucam do ZBrusha. [EDIT] Wrzucam :]
P4VV37 Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 Twarz na razie zakryje :] Wolę jej nie pokazywać dopuki trochę jej nie poprawię.
M4rcus Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 receXD chcesz go potem w cos wprowadzic? czy wip ma sie skonczyc na tym modelu?
P4VV37 Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 Co jest nie tak z rękami? Jeśli chodzi o dłonie to ich jeszcze nie ruszałem. Raczej nie wsadzę go do żadnej sceny, nie wiem czy w tym wątku zrobię więcej modeli.
Ania Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Ręce chyba za małe. Na karku dziwnie są rozłożone mięśnie. Dupa płaska, nieseksowna.
Tomala Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Oj od czego by tu zacząć, no więc: -po pierwsze wybrałeś dziwną pozycję dla tej postaci przez co nie zyskuje ona na wyglądzie -nogi i ich łączenie z tułowiem do poprawy -mięśnie brzucha są za duże i jak byś pokazał widok z przodu to pewnie sięgały by one do granic tułowia na ich wysokości -klata nie najgorsza ale ręce trochę tragiczne, w miejscu gdzie powinien być biceps biegnie jakieś podłużne wgłębienie, dłonie za małe a palce o wiele za chude. -głowa co tu dużo mówić ... do poprawy Ogólnie referki i jeszcze raz referki. A co do techniki sculptowania to wygląda jakbyś wszystko robił na najwyższym poziomie podziału a tak trudno uzyskać gładkie powierzchnie i w ogóle tak się nie robi ;) Większe szczegóły dodawaj przy niezbyt gęstej siatce zobaczysz że będzie łatwiej. Pozdro.
sand Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 sugeruje popatrzec na zdjecia z anatomii czlowieka. Popatrzec na obrazy Michala Aniola. Zobacz jak to wyglada. Twoja praca przypomina czlowieka, ale tylko przypomina.
P4VV37 Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Dobra, zazynam od początku, trochę poprawiłem głowę: ...i szukam więcej referek.
SoAd Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 1 Zagęść trochę siatkę na twarzy 2 posiedź nad jej kształtem, skupiłeś się, tylko na tym, zeby obrysy dobrze pasowały. Moja rada popatrz w lustro np na swoje usta a potem siedź nad nimi aż będą wyglądały podobnie, potem spójrz na swoje łuki brwiowe i tak samo, potem nos oczy itd... i to nie 5 minut na element.
P4VV37 Napisano 21 Luty 2008 Autor Napisano 21 Luty 2008 Wracam. Narazie nie wiele poprawiłem, ale zawsze to coś.
Rekomendowane odpowiedzi