Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kiedys coś się zainstalowało na moim komputerze. Za każdym restartem komputera albo po jakim czasie odnawiami się i pojawia się strona startowa jakieś wyszukiwarki: http://81.211.105.9/index.php?v=3 i nie wiem jak to usunąc... Bo usunąc na chwilę się da w Nadzędziach>Opcjach internetowych. Ale co z tego jak to się ustawi później znowu to samo... Krew mnie zalewa pomóżcie... Help!! [pomocy] [pomocy]

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm, mam to samo od wczoraj :| potraktowałem cały system programem SpySweeper, ale znalazł mi wszystkie spyware i ad-ware (około 50 :)), oprócz tego... więc pewnie będe musiał to jeszcze jakimś antywirem potraktować, ale nie chce mi się ściągać :) jak ktoś znajdzie inny sposób, żeby to usunąć to niech napisze jak !!

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Ciekawa sprawa. Też od wczoraj to mam:/ Ten sam adres, tyle ze u mnie się nie odpala:]

Napisano

Sprawdźcie może uruchomione procesy na kompie. Skoro się odnawia to coś musi to wywoływać. Pewnie to żaden standardowy \'md.exe\' ale może coś innego w liście wzbudzi wasze podejrzenia.

Napisano
  • Autor

Ja zrobiłem najmąrdzejszą chyba rzecz... Zlikwidowałem IE. Zainstalowałem Netscape Navigator i po problemie. Ileż to można się katować, niby to tylko ale strasznie wkurzało. Bo nawet ponowne instalowanie IE nic nie dało. A jak chciałem jeden z procesów zakończyć to potem restartowałem kompa... :)

Napisano

proponuje tak:

sam tego problemu niemialem, ale qmpel owszem i udalo mi sie go zwalczyc :)

-za pomoca SisoftSandra znalesc wszystkie podejrzane procesy i ich lokacje na dysku, usunac pliki i powinno byc ok... sam niepamietam nawet co to byl za proces...

Pozdrawiam, osobiscie korzystam z opery... (szybsza, wygodniejsza, lepsza i ładniejsza) :D

Napisano

... tez juz dawno zmadrzalem i uzywam Mozilli + dobry skaner AVK Pro.

Procesy to raz, jesli juz znajdziesz ten wlasciwy to odpisz jego nazwe i wpisz ja w:

1 - wyszukiwarce plikow w celu zlokalizowania na dysku

2 - wyszukiwarce rejestru, mozesz tam tez wpisac w/w adres http. i usunac znalezione klucze lub ich wartosci!

Bez paniki - odnalezc, usunac, zabezpieczyc - standardowa procedura.

pozdr

Napisano

znalazłem chyba problem... ten proces nazywał się \"dumprep 0-k\", jak go wyłaczyłem to ten felerny adres zniknął, tyle że tego procesu nie znajdzie się jako działający w tle (czyli nie będzie go na liście po kliknięciu Ctrl+Alt+Del) tylko trzeba go odznaczyć z listy programów uruchamianych ( Uruchom -> \"msconfig\" )

mi pomogło, mam nadzieję, że innym też pomoże :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

A u mnie samo przeszło:] Wczoraj po powrocie ze szkoły było już dobrze... Aż się chce zaśpiewać: \"dziwny jest ten świat...\" :D