Napisano 7 Luty 200817 l WItam, dopiero zaczynam przygode z 3ds max'em, wiec bedzie to pytanie poczatkujacego: co zrobic aby widziec segmenty w widoku perspektywy tak jak w reszcie widokow? Pozdrawiam Damian
Napisano 4 Marzec 200817 l Autor jeszcze jedno pytanko techniczne, spojrzcie co zrobic aby w moim widoku zamiast kwadracikow tez byly krzyzyki jak na zdjeciu z tutoriala. z gory dzieki jet
Napisano 4 Marzec 200817 l kwadraciki raczej nie mają znaczenia. Preferences->Viewport. zmieniasz dots na Ticks
Napisano 6 Marzec 200817 l Autor Customize -> Preferences... - o to chodzilo? bo nie zauwazylem zadnych zmian, kwardraciki pozostaly:/ i wiem ze to nie ma zadnego technicznego znaczenia - chodzi mi tylko o wyglad^^ pozdrawiam jet
Napisano 16 Marzec 200816 l Autor moge wybrac/zaznaczyc dany objekt za pomoca jego nazwy - bez klikania i szukania go w widokach?
Napisano 17 Marzec 200816 l na pasku do gory jest ikonka, select by name, taka strzalka na tle kresek
Napisano 17 Marzec 200816 l Autor ooo, w tak widocznym miejscu a ja sie nie zainteresowalem:P dzieki, super:D kolejne pytanie: jak zmienic przejrzystosc koloru obiektu? w tutorialu widze ze kolor tam nie jest tak intensywny jak u mnie^^ P.S. kwestji kwadratow/krzyzykow jeszcze nie udalo mi sie rozwiazac -.-
Napisano 17 Marzec 200816 l hcpiter> ja chce shouta;/ :D najprościej w trybie edycji to prawym> object propertipes i tam see thru. albo materiał z opacity/refract zmień nazwę wątku na pytania początkującego czy coś takiego bo modki się doczepią. i zajrzyj do wątku faq na forum. dużo pomoże. pozdrawiam