jet Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 WItam, dopiero zaczynam przygode z 3ds max'em, wiec bedzie to pytanie poczatkujacego: co zrobic aby widziec segmenty w widoku perspektywy tak jak w reszcie widokow? Pozdrawiam Damian
jet Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 jeszcze jedno pytanko techniczne, spojrzcie co zrobic aby w moim widoku zamiast kwadracikow tez byly krzyzyki jak na zdjeciu z tutoriala. z gory dzieki jet
Cruzh3r Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 kwadraciki raczej nie mają znaczenia. Preferences->Viewport. zmieniasz dots na Ticks
jet Napisano 6 Marzec 2008 Autor Napisano 6 Marzec 2008 Customize -> Preferences... - o to chodzilo? bo nie zauwazylem zadnych zmian, kwardraciki pozostaly:/ i wiem ze to nie ma zadnego technicznego znaczenia - chodzi mi tylko o wyglad^^ pozdrawiam jet
jet Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 moge wybrac/zaznaczyc dany objekt za pomoca jego nazwy - bez klikania i szukania go w widokach?
zgred Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 na pasku do gory jest ikonka, select by name, taka strzalka na tle kresek
jet Napisano 17 Marzec 2008 Autor Napisano 17 Marzec 2008 ooo, w tak widocznym miejscu a ja sie nie zainteresowalem:P dzieki, super:D kolejne pytanie: jak zmienic przejrzystosc koloru obiektu? w tutorialu widze ze kolor tam nie jest tak intensywny jak u mnie^^ P.S. kwestji kwadratow/krzyzykow jeszcze nie udalo mi sie rozwiazac -.-
Orangegraphics Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 hcpiter> ja chce shouta;/ :D najprościej w trybie edycji to prawym> object propertipes i tam see thru. albo materiał z opacity/refract zmień nazwę wątku na pytania początkującego czy coś takiego bo modki się doczepią. i zajrzyj do wątku faq na forum. dużo pomoże. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi