Skocz do zawartości

Modelowanie Głowy - Meotdy + Najlepsza/ Najwydajniejsza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, mam już po prostu dość kaleczenia się własnymi metodami modelowania głowy, o ile z boxa'a ciało łatwo się wymodeluje, o tyle głowa to po prostu męczarnia. Proszę Was o jakieś tutki o sposobie modelowania głów, opisy technik, tricki jakie można do nich stosować.

PS Najbardziej interesuje mnie metoda "rozbudowywania plane'u " ( nie wiem jaka jest nazwa dokładna przyjęta, ale myślę, że wiecie co mam na myśli :> ), co nie znaczy, że innych nie spróbuje.

Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Uczę się rysować mangę, co z tym idzie postacie, co z tym idzie głowy,więc mniej więcej jak głowa kiedy wygląda - mam tego świadomość.

No to nie pozostaje mi nic innego jak wsiąść się za modeling.

Napisano
wg mnie manga to syf, nie pomoże Ci się anatomii jako tako nauczyć.

Każdy ma swoje zdanie, ja uwielbiam mangę i anime. Zawsze jako tako pomoże, ale, jak już wspomniałem, każdy ma swój gust i zdanie.

Napisano

Pomijajac zdanie na temat estetyki mangi - jak juz powiedziales kazdy ma swoj gust.

Ale jesli nie widzisz tego ze manga jest nieanatomiczna, to masz powazny problem :D

Napisano
Pomijajac zdanie na temat estetyki mangi - jak juz powiedziales kazdy ma swoj gust.

Ale jesli nie widzisz tego ze manga jest nieanatomiczna, to masz powazny problem :D

Tu już zależy od stylu jaki preferuje autor mangi, bo np. taki Naruto trzyma proporcje, ale już np. Tsubasa Chronicle zostawia wiele do życzenia....

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności