Napisano 9 Luty 200817 l Odwieczny problem , ile zawolac ;] , poniewaz ja i moja ekipa :D jeszcze mamy male doswiadczenie w negocjowaniu i ustalania ceny to moze ktos nieco pomoze. W sumie 5 budynkow a dokladnie ich fragment ( do pierwsze elementu konstrukcyjnego ) , czesc gdzie dany budynek styka sie z innym na sasiedniej dzialce , przekroje kazdego wiadomo , elewacja w uproszczeniu , plus dokumentacja foto uszkodzen budynku wew/zew. Inwestor zagraniczny , prywatny placi ;]. Ekipa 4 osoby , termin 2-3 tyg ( pewnie w mniej niz 2 tyg sie wyrobimy ). Z gory dzieki za podpowiedz ;]. Wiadomo na cuda nikt nie liczy ale chodzi tu o ustalenie sensownej kwoty za dana prace i w przyszlosci bedzi mi latwiej wycenic swoje/nasze uslugi :)
Napisano 9 Luty 200817 l pytasz o wycenę inwentaryzacji z branży arch w dziale "wolne dyskusje" dla grafików ? :) jest dział Architektura gdzie ludzie z tym związani zaglądają raczej tylko tam a rzadko gdzie indziej. Więc jeśli chcesz to proponował bym przenieść temat tam, napisz tu jeśli się zdecydujesz.
Napisano 9 Luty 200817 l dla porównania inwentarka domku jednorodzinnego z wklepaniem rzecz jasna do cada itp. to ok. 1000 zł.
Napisano 9 Luty 200817 l Autor Dalem do ogolnego bo myslalem ze tu bedzie lepiej ;] no nic niech juz sobie zostanie ;] wyszlo mi ok 3000m2 powierzchni , stawka 2zl za 1m2 byla by ok ?
Napisano 9 Luty 200817 l stawka 2zl za 1m2 byla by ok ? ok, załatw sobie tylko dalmierz laserowy (nie ultradźwiękowy bo przekłamuje) i 3000m2 robisz w dwie osoby w jeden dzień.
Napisano 9 Luty 200817 l Autor dalmierz jest , beda 2 , robimy we 4 osoby ;] , i w jeden dzien to byl by cud ;] , watpie zeby kazdy odrazu nas do mieszkania wpuscil nawet majac papierek ;] znam to juz i wiem ile to latania czasem jest