Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem się zmobilizować i wrzucać tutaj postępy jakie czynię nad jedną z kilkunastu rozkładówek jakie mam przyjemność tworzyć obecnie. Mimo, że praca jest 2D to "fotosklep" raczej nie będzie w użyciu, a skoro jest to ilustracja najlepszym narzędziem będzie do niej... Illustrator! :)

Pierwszy szkic to ołówek, wersja w sumie najbardziej mi odpowiadająca na chwilę obecną zapewne w trakcie postępów pracy pewne rzeczy ulegną zmianie ale to jeszcze przede mną.

l_1.png

pierwsze efekty

l_2.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam wrażenie, że za dużo będzie się działo i ciasno się zrobi, ale poczekajmy :) ... etap pierwszy wygląda bardzo miło.

Napisano

ciekaw jestem jak to robisz od warsztatu - obrysowujesz zeskanowany szkic i potem wypelniasz figury i zmieniasz grubosci konturow i lini ?

maly szczegol - jesli przez drzewo przedzieraja sie promienie sloneczne to powinny miec kierunek od slonca a nie od jakiejs niewidocznej zarowki ktora jest na gorze poza kadrem

Napisano
promienie sloneczne to powinny miec kierunek od slonca

Zgadzam się, ale z wektorami to chwila/moment i słońce jest na właściwym miejscu :) - ale słuszna uwaga.

Napisano

na obrazku z ilustratora zmniejszyłeś kadr, znaczy sie niższy jest i mam dziwne wrażenie, że nie zmieści Ci się wszystko z konceptu ;]

Napisano

łoł super, podoba mi się. Powiedz mi jedną rzecz: jak robisz w illustratorze wypełnienie gradientowe tego trawnika? Ono podąża za krawędzią (czyt. nie jest linearne, radialne itp..)?