Napisano 10 Luty 200817 l Postanowiłem się zmobilizować i wrzucać tutaj postępy jakie czynię nad jedną z kilkunastu rozkładówek jakie mam przyjemność tworzyć obecnie. Mimo, że praca jest 2D to "fotosklep" raczej nie będzie w użyciu, a skoro jest to ilustracja najlepszym narzędziem będzie do niej... Illustrator! :) Pierwszy szkic to ołówek, wersja w sumie najbardziej mi odpowiadająca na chwilę obecną zapewne w trakcie postępów pracy pewne rzeczy ulegną zmianie ale to jeszcze przede mną. pierwsze efekty
Napisano 12 Luty 200817 l mam wrażenie, że za dużo będzie się działo i ciasno się zrobi, ale poczekajmy :) ... etap pierwszy wygląda bardzo miło.
Napisano 12 Luty 200817 l fajny styl :) zobaczymy jak to bedzie dalej wygladalo, ale zapowiada sie fajowo
Napisano 12 Luty 200817 l ciekaw jestem jak to robisz od warsztatu - obrysowujesz zeskanowany szkic i potem wypelniasz figury i zmieniasz grubosci konturow i lini ? maly szczegol - jesli przez drzewo przedzieraja sie promienie sloneczne to powinny miec kierunek od slonca a nie od jakiejs niewidocznej zarowki ktora jest na gorze poza kadrem
Napisano 13 Luty 200817 l promienie sloneczne to powinny miec kierunek od slonca Zgadzam się, ale z wektorami to chwila/moment i słońce jest na właściwym miejscu :) - ale słuszna uwaga.
Napisano 13 Luty 200817 l na obrazku z ilustratora zmniejszyłeś kadr, znaczy sie niższy jest i mam dziwne wrażenie, że nie zmieści Ci się wszystko z konceptu ;]
Napisano 17 Luty 200817 l łoł super, podoba mi się. Powiedz mi jedną rzecz: jak robisz w illustratorze wypełnienie gradientowe tego trawnika? Ono podąża za krawędzią (czyt. nie jest linearne, radialne itp..)?