Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie pytanie bo niemoge nic konkretnego sam wykumac z powodu niedoboru wiedzy w kilku miejscach.

karta Galaxy 8800 GTS 512mb wymaga na linii 12V 26A

i teraz moja glupota:

jak rozpoznac ktore wtyczki od zasilacza maja 12V? wiem ze mozna wpiac 2 wtyczki po 12V na wypadek gdyby pojedyncza miala za malo A.

mam zasilacz Tracer 4LIFE(?) 400W z liniami +12V-15A +5V-27A +3,3V-20A -12V-0,5A -5V-0,5A

mam jeszcze 2 wolne wtyczki te po 4 ząbki/bolce

bedzie to dzialac?:D

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem jak to zrobic ale zycze ci powodzenia z tym zasilaczem, mi przy radku 1950 który jest mniej prądożerny padł po dwóch tygodniach.

Napisano
  • Autor

podobno ten zestaw ktory mam razem z 8800 podczas 100% obciazenia bedzie bral ok. 330w co raczej zadko sie zdarza wiec czy to mozliwe ze po 2 tygodniach moge sie pozegnac z zasilka? na 60% obciazenia bierze ok. 200w

obliczenia robilem wlasnym doswiadczeniem i voltomierzem itp itd i kalkulatorem eXtreme Power Supply Calculator Pro

obecny zestaw pod 100% obciazeniem bierze ok. 265w

Napisano

SoAd'owi nie chodzi chyba o to ile to pradu ciagnie tylko o to jaki masz zasilacz ( na jakich komponentach).

Napisano
  • Autor

no czaje ale chodzi mi tez o to ze jak jest podobno na kiepskich czesciach a nie bedzie zylowany ciagle na 100% to moze przezyje:P

no dobrze to jaki zasilacz polecacie tylko wiecie panowie:D rozsadnie:D cena/jakosc:D bo po zakupie 8800 jestem splukany i nie mam teraz 400zeta za zasile dac:D:D:D

Napisano

moze to wiesz...

sam sobie odpowiedziales na pytanie - karta wymaga 26A a zasilka na lini 12V daje 15A...

ta zasilak to dziadostwo i jak nie zal ci kasy na nowo karte smialo dzialaj na tej , to ile ma W szczytowej mocy mozna sobie miedzy bajki wlozyc

wtyczke podlaczasz 6 pinowa , chyba ze masz plyte z obsluga pcie 2.0 w co watpie , skoro zasilka twoja nie ma wtyczki 6 pinowej kupujesz przejsciowke , tak czy owak zmiana zasilki

najtaniej np http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax450pnf-p-1027.html ma 2 linie 12v wiec lacznie da 36A co wystarczy

Napisano
  • Autor

dzieki juz wiem wszystko temat do zamkniecia/usuniecia czy jak kto woli zeby nie zasmiecac forum

jeszcze raz dzieki