Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby mi wskazać jakąś pomoc przy nakładaniu teksturek ? Nigdy jeszcze tego nie robiłęm więc nie mam pojęcia od czego zacząć.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najpierw musisz model zmapować, poczytaj w helpie maxa o modyfikatorze unwrap uvw, o pelt mappingu (bo to będzie chyba najszybciej) i o relaxie bo przy organice bez relaxu ciężko.

Napisano
  • Autor

Dzięki ;) Zabieram się więc do lektury i mapownia mojego e ... świniolisa XD

Napisano
  • Autor

Całe życie i jeden dzień dłużej.. :\ A nie wie ktoś przypadkiem skąd wziąć tekstury ? szukam wszędzie ale znam tylko kilka stronek gdzie są jedynie materiały na cegły:\

Napisano

To jest fenek, wersja low poly więc raczej Ci się nie przyda. Ściągnąć model i podpatrzeć jak jest zrobiony można oczywiście. Tego lisa to chcesz zrobić z futrem czy z samą texturą?

Napisano
  • Autor

Raczej Tektura razem z futrem ale śmiem twierdzić że z hair and fur mój komputer zacznie strasznie kuleć ( o ile to ma coś do rzeczy ).

No ale ja nadal stoję na UV Map i ciągle szukam kolejnych tuto riali na temat mapowania obiektów :\

Hmmm kolejnym problemem jest oczywiście znalezienie odpowiednich textures ...

Nigdzie ich nie ma a kraść nie będę bo mama uczyła mnie że to nieładnie :\

Napisano

Od miesiąca nagrywam tutorial o mapowaniu w maxie i nagrać nie mogę bo to nie mam czasu albo mikrofonu ale jak tylko się skończy bitwa to taki tutorial zrobię i wtedy skończą się problemy z mapowaniem mam nadzieję.

Tutaj odgrzebałem trochę o mapowaniu z wątku Dragon Heart'a myślę że do lisa spokojnie możesz zastosować to co tam nawypisywałem:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=609279#post609279

Napisano
  • Autor

Dzięki ;) Coś mi się wydaje że muszę zarwać kolejną nocke XD mam nadzieje że zbytnio Ci nie przeszkadzam w Bitwie.

Przy okazji. Genialny jest ten smok ;)