Napisano 12 Luty 200817 l Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby mi wskazać jakąś pomoc przy nakładaniu teksturek ? Nigdy jeszcze tego nie robiłęm więc nie mam pojęcia od czego zacząć.
Napisano 13 Luty 200817 l Najpierw musisz model zmapować, poczytaj w helpie maxa o modyfikatorze unwrap uvw, o pelt mappingu (bo to będzie chyba najszybciej) i o relaxie bo przy organice bez relaxu ciężko.
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Dzięki ;) Zabieram się więc do lektury i mapownia mojego e ... świniolisa XD
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Całe życie i jeden dzień dłużej.. :\ A nie wie ktoś przypadkiem skąd wziąć tekstury ? szukam wszędzie ale znam tylko kilka stronek gdzie są jedynie materiały na cegły:\
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Apropo znalazłem coś takiego ale nie wiem co to jest ? Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie ? http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=70b7dff00e6cf64e4b5f3a400f5ca984&prevstart=0 Jak już wcześniej pisałem kraść nie mam zamiaru ale obejrzeć nie zaszkodzi chyba ? Przy okazji ... w poprzednim temacie jest lisio jakby ktoś chciał go zobaczyć XD
Napisano 13 Luty 200817 l To jest fenek, wersja low poly więc raczej Ci się nie przyda. Ściągnąć model i podpatrzeć jak jest zrobiony można oczywiście. Tego lisa to chcesz zrobić z futrem czy z samą texturą?
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Raczej Tektura razem z futrem ale śmiem twierdzić że z hair and fur mój komputer zacznie strasznie kuleć ( o ile to ma coś do rzeczy ). No ale ja nadal stoję na UV Map i ciągle szukam kolejnych tuto riali na temat mapowania obiektów :\ Hmmm kolejnym problemem jest oczywiście znalezienie odpowiednich textures ... Nigdzie ich nie ma a kraść nie będę bo mama uczyła mnie że to nieładnie :\
Napisano 13 Luty 200817 l Od miesiąca nagrywam tutorial o mapowaniu w maxie i nagrać nie mogę bo to nie mam czasu albo mikrofonu ale jak tylko się skończy bitwa to taki tutorial zrobię i wtedy skończą się problemy z mapowaniem mam nadzieję. Tutaj odgrzebałem trochę o mapowaniu z wątku Dragon Heart'a myślę że do lisa spokojnie możesz zastosować to co tam nawypisywałem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=609279#post609279
Napisano 13 Luty 200817 l Autor Dzięki ;) Coś mi się wydaje że muszę zarwać kolejną nocke XD mam nadzieje że zbytnio Ci nie przeszkadzam w Bitwie. Przy okazji. Genialny jest ten smok ;)