Endriu_M Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Wieczór wszystkim! Postanowiłem przetestować Maxwella i poniżej zamieszczam wyniki. Rendery nadal trochę zaszumione i szczerze mówiąc nie jestem pewien za ile dób (o, przepraszam) musiałoby minąć, żeby ten szum zniknął. Czas renderu... cóż... po 40 godzinach przestałem liczyć, ale w scenie się nie oszczędzałem, więc są rozmyte odbicia i przezroczystość, subsurface scattering, pełny IOR dla druta (o, przepraszam) i 4 źródła światła. Całość liczona z multilight'em. Korekcji w photoshopie nie było. Model w XSI. Pozdrawiam AM
zdunek89 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 świetny pomysł, nieźle wygląda, ale ta pałka od miodu mi się nie podoba, wygląda na dziwnie kwadratową oraz to że kontury słoika są jak by czarne, no jeszcze to że słoik wygląda jak by miał bardzo cienką ściankę, a te słoiki są dość grube Pozdro Zdunek
Marcin_ps Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 mialo wyjsc fajnie a wyszlo calkiem srednio... nawet maxwell tu nie pomogl ;)
Endriu_M Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 słoik wygląda jak by miał bardzo cienką ściankę, a te słoiki są dość grube Pozdro Zdunek Jak to cienką. :) 3 mm grubości. Widać to szczególnie tak gdzie kończy się... miód (czyli na górze). Pewnie chodzi Ci o te odbicia po bokach... I chyba faktycznie mogą trochę mylić jeśli chodzi o grubość szkła. Dzięki! Pozdro
arturprx2 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 jak na NIE vraya to calkiem przyzwoicie ;) powaznie, swietny szaderek miodu ;)
Endriu_M Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 mialo wyjsc fajnie a wyszlo calkiem srednio... nawet maxwell tu nie pomogl ;) ...czyli jak delikatnie powiedzieć: "d..pa, z ciebie a nie operator". ;) Sceny się nie czepiajmy, bo to prosty słoik. A technologii nowych trzeba szukać. Szkło wg mnie wyszło całkiem, całkiem, ale koszt czasowy jest po prostu... niedorzeczny. 10 razy szybciej i trochę lepiej można to zrobić w V-rayu. Ale gdybym nie sprawdził to bym nie wiedział.
TooL666PL Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 ta pałka od miodu mi się nie podoba, wygląda na dziwnie kwadratową Zdunek89 przecież widać że celowo taką pałkę zrobił i to właśnie fajnie wygląda:P Dla mnie ta plamka miodu wygląda nienaturalnie. Wygląda trochę jak zastygnięty wosk który był wcześniej wlany do formy, miód powinien się bardziej rozpłynąć, przynajmniej na brzegach:P Reszta wygląda miodzio:) A miodzio byłby niezłym lakierem (metalic) do aut:P Pozdrawiam
JmTm00 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 qrde 40 h 8O ?! jest spoko, ale na czas wogóle sie nie przekłada.
Endriu_M Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Wygląda trochę jak zastygnięty wosk który był wcześniej wlany do formy, miód powinien się bardziej rozpłynąć, przynajmniej na brzegach I to jest właśnie problem z Maxwellem. Zauważyłem, że miód jest trochę za gruby na brzegach, ale to było po kilku godzinach renderu... :) Chyba już tego nie poprawię, chociaż STOEN zaciera ręce i prosi o więcej takich renderów. ;)
naeq Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 po 40 godzinach przestałem liczyć Dla tego nie trawie Maxwella ;)
snajper992 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 ZIARNO a miód wyglada jak pomaranczowy metalik. twoje prace sa extra
Rekomendowane odpowiedzi