Napisano 21 Luty 200817 l Mam kolejny drobny problem początkującego. Kiedy konwertuję obiekt do editable poly, zwiększa mi się ilość verteksów. Gdzie mogę ustawić, aby nie dodawało mi nowych verteksów na liniach? W pomocy nic nie znalazłem.
Napisano 21 Luty 200817 l Autor Nie znam dokładnie określeń... Najpierw tworzę linie, a później dodaję surface. Tak to mniej więcej wygląda.
Napisano 21 Luty 200817 l jak nadajesz surface masz coś takiego jak Patch Topology jak dasz tam na 0 to Ci nie doda żadnych dodatkowych verteksów ale jak Splin którego narysowałeś ma Bezier'a czyli jest wygięty to Ci wtedy zrobi z niego prosta linię
Napisano 21 Luty 200817 l Autor Jak ustawiłem "Patch Topology" na 0 to dobrze jest z verteksami, ale strasznie zaokrąglił mi obiekt. Nie da się jakoś inaczej? Narazie zrobię na tym okrągłym, może dalej ładnie wyjdzie, jak dodam po kilka cięć. Napisał bym w WIP, ale to mój pierwszy bardziej złożony obiekt, który zamierzam skończyć i nie wiem, czy skończę...
Napisano 21 Luty 200817 l zależy jak wygląda twoja siatka nie wiem czy korzystasz z tego KLIK tutoiala ale jak Spliny to pewnie tak, ja od niego zaczynałem i mi się podobał ale na sieci jest dużo innych pokazujących modelowanie od razu w Poly
Napisano 21 Luty 200817 l Autor Z różnych tutków korzystam. Tego akurat nie studiowałem, ale kilka filmów i jakieś tłumaczone z ruskich stron przeglądałem. Teraz mam przed sobą tutorial z tutorials2d.com (blueprinty też). Ja na przykład blueprinty umieszczam nie na boxach, tylko na plane'ach, ale ogólnie podobnie robię jak na tym tutku, który podałeś.