aatrapa Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 czesc korzystam z maxa 5 renderuje statyczny obrazek z GI w czasie renderingu przypominam sobie ze cos jest zle kce go przerwac mimo tego ze zamkne okno renderingu maxa nadal liczy i mam 5 czasmi wiecej minut z glowy jak faktycznie przerwac obliczenia ? (max nie odpowiada jedank nie zawiesza sie po uplynieciu renderingu moge znowu na nm pracowac) pomocy
dr Ug Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Nie zamykaj okna renderingu, tylko kliknij Cancel, albo Esc na klawirach :P Moze tez byc tak, ze procek jest tak zajety, ze przez chwile nie reaguje na to co robisz.
Christian Noir Stein Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Jeżeli pod Windows 2000 Pro to CTRL+ALT+DEl -> menedżer zadań -> zaznaczasz 3ds i klikasz PRZEŁĄCZ NA przełączy w parę sekund i będziesz mógł spokojnie anulować.
SansSerif Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Jezeli renderujesz z radiosity maxa to dobrym rozwiazaniem jest liczenie Advanced Lighting odzielnie przed finalnym renderem a probne robisz bez radio. Nie wiem dlaczego nikt tego nie uzywa, ale ja zawsze robie najpierw pause a pozniej cancel. Tak jest chyba szybciej.
Tomasz Kucharz Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 Jest prostrzy sposób - jeśli masz duuuzą scenke to\"CANCEL\" działa dopiero po długim czasie lub wogóle nie możesz sie dostać do okna renderingu najlepiej WINDOWS(okno) + ESC pozdro
Rekomendowane odpowiedzi