Napisano 18 Styczeń 200421 l czesc korzystam z maxa 5 renderuje statyczny obrazek z GI w czasie renderingu przypominam sobie ze cos jest zle kce go przerwac mimo tego ze zamkne okno renderingu maxa nadal liczy i mam 5 czasmi wiecej minut z glowy jak faktycznie przerwac obliczenia ? (max nie odpowiada jedank nie zawiesza sie po uplynieciu renderingu moge znowu na nm pracowac) pomocy
Napisano 18 Styczeń 200421 l Nie zamykaj okna renderingu, tylko kliknij Cancel, albo Esc na klawirach :P Moze tez byc tak, ze procek jest tak zajety, ze przez chwile nie reaguje na to co robisz.
Napisano 18 Styczeń 200421 l Jeżeli pod Windows 2000 Pro to CTRL+ALT+DEl -> menedżer zadań -> zaznaczasz 3ds i klikasz PRZEŁĄCZ NA przełączy w parę sekund i będziesz mógł spokojnie anulować.
Napisano 18 Styczeń 200421 l Jezeli renderujesz z radiosity maxa to dobrym rozwiazaniem jest liczenie Advanced Lighting odzielnie przed finalnym renderem a probne robisz bez radio. Nie wiem dlaczego nikt tego nie uzywa, ale ja zawsze robie najpierw pause a pozniej cancel. Tak jest chyba szybciej.
Napisano 19 Luty 200421 l Jest prostrzy sposób - jeśli masz duuuzą scenke to\"CANCEL\" działa dopiero po długim czasie lub wogóle nie możesz sie dostać do okna renderingu najlepiej WINDOWS(okno) + ESC pozdro