Napisano 23 Luty 200817 l projekt konkursowy na przebudowe siedziby firmy. miejsce: szymanow pod wroclawiem. stan istniejacy: proponowane przeze mnie rozwiazanie projektowe:
Napisano 24 Luty 200817 l "geometria dachu: - kąt nachylenia 25-45 st - wys kalenicy - do 9 m - układ połaci dachowych - dwuspadowy, o takim samym nachyleni obu połaci, - kierunek głównej kalenicy w stosunku do frontu działki - kalenica równolegle do drogi powiatowej." a projekcik fajny :)
Napisano 24 Luty 200817 l Autor zgadza sie. . . a czy to plan miejscowy ? czy warunki zabudowy tylko ? ? ? z tego, co mi wiadomo to to jest jedynie decyzja o warunkach zabudowy. jesli sie nie myle (-popraw mnie, jesli tak jest), to mozna skladac wnioski o zmiane decyzji. jesli obowiazywalby jakis plan miejscowy dla tej dzialki (tego terenu) to mysle, ze nie byloby wyjscia.
Napisano 24 Luty 200817 l Od decyzji (o war.zab.) można się odwołać do samorządowego kolegium odwoławczego (SKO) za pośrednictwem organu, który ją wydał, w terminie 14 dni od jej otrzymania, zaś na decyzję kolegium można wnieść skargę do wojewódzkiego sądu administracyjnego w ciągu 30 dni od jej otrzymania. Decyzja staje się ostateczna, gdy nikt się nie odwoła w terminie 14 dni od jej otrzymania. Ostateczna jest też decyzja organu odwoławczego. info ze stronki muraotra ale podejrzewam ze da sie to jakoś obejśc :)
Napisano 27 Luty 200817 l Przeciez to bedzie przebudowa a nie budowa wiec co wy z planem miejscowym i wz wyjezdzacie zglosi sie jako remont generalny
Napisano 27 Luty 200817 l No nic dodac nic ujac bartasm ma racje.. w kazdym razie zastanawiajace jest to na jakiej podstawie wystawiono te warunki... Pewnie otaczajacej scislej i znamienitej architektury... :P (patrz zdjecie 2) przy ktorej ta kosta juz jest bardziej interesujaca.. :D a swoja droga, jak tam melony ?? daliscie rade ??
Napisano 27 Luty 200817 l Autor melony ? - o co kaman ? ? ? dodam jeszcze ten widok - ukazujacy chyba zabudowe okoliczna w najpelniejszej krasie (z materialow jakie byly dostepne)
Napisano 28 Luty 200817 l tak na to patrze....i patrze....i patrze....i tą przebudowe rozpocząłbym od wyburzenia niebieskiego klocka :P architektem nie jestem, ale projekt mi się podoba...tylko jakoś mam wrażenie, że średnio taki budynek się wkomponuje w otoczenie ;]
Napisano 28 Luty 200817 l nom kolorek pelen wyczes :D ale jezeli chodzi o budynek to przynajmniej da sie z min cos zrobic... tym pieknym hacjendom do okola to tylko spych i wyruwnac zostalo :P
Napisano 28 Luty 200817 l Autor chyba o czyms zapomnialem .. . . kolumienki. piekny wystajacy okap, i oczywiscie czerwona blachodachowka .. .plus tynk na siace + styropian .. . bleh .. . najgorzej
Napisano 28 Luty 200817 l na tym projekcie jest ładniejsza czcionka http://www.apaka.com.pl/projekt,pawilon-informacyjny-osiedla-eko-park,13.html , + za " inspiracje "
Napisano 28 Luty 200817 l taki ładny niowiutki tynk chcesz zniszczyć ? :) hehe zmiażdżyłeś :D jak dla mnie koncept trochę bez polotu no ale podejrzewam ze ograniczenia inwestora pozdrawiam
Napisano 29 Luty 200817 l Autor jesli idzie o inspiracje, to raczej ekopark tylko nawiazuje do tego. glowna inspiracja - laban dance / londyn / herzog, de meuron --->> http://www.0lll.com/lud/pages/architecture/archgallery/hdm_laban/pages/laban_01.htm projekt Apaki - kojarze jedynie z zewnatrz. wlasnie zobaczylem, ze wnetrze tez chyba podobne zrobilem - co bylo nie umyslne - w upodobnieniu do tego z eko-parku. pozdro edit. dowiedzialem sie, ze wygralem jakas nagrode. . . nie wiem,co. we wtorek sie okaze. :)
Napisano 11 Marzec 200817 l Dziwnym zbiegiem okolicznosci podczas robienia inwentarki w goleniowie natrafilem na wspaniala przebudowe kostki... nic tylko podziwiac innowacyjne podejscie i wpisanie w otoczenie :D a przy okazji jakies 2 lata temu byl podobny konkurs na kostke, tylko ze rozbudowa domku jedno rodzinnego... czy ktos moze ma namiar na wyniki ??
Napisano 28 Maj 200816 l a przy okazji jakies 2 lata temu byl podobny konkurs na kostke, tylko ze rozbudowa domku jedno rodzinnego... czy ktos moze ma namiar na wyniki ?? Stare pytanie, ale od dawna tu nie zerkałem. http://www.ronet.pl/index.php?mod=inne&inne_id=390 Niestety to tylko zdjęcia z rozdania, ale można podejrzeć prace. http://www.ronet.pl/index.php?mod=inne&inne_id=405 Mój projekt. Rendery w 3dmaxie+Vray+PS m.
Napisano 30 Maj 200816 l no, no ... niezla reklama :P a wizki mocne! - dlugo sie licza? Dzięki. Tak naprawdę tutaj może jeszcze forma przedstawienia miała znaczenia, ale ostatnio przegrałem z http://www.um.znin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=1. Jakość woła o pomstę do nieba, ale różne względu decydują, czasem bardziej abstrakcyjne. Oczywiście równorzędnie poświęca się czas na funkcje, plan zagospodarowania i wszelkie techniczne aspekty. Nie pamiętam ile wtedy szły rendery. Nie za długo, bo taki konkurs jest poza pracą i nigdy nie ma czasu na zbyt wiele. 4-5 godzin chyba maks jeden.