sand Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Witam, Mam problem. Od kilku miesiecy modeluje w Autodesk Maya i nagle nie wiem czemu mam wielkiego pivota. Normalnie byl taki malusi jak to w Maxie jest ale teraz strzalki wychodza mi poza ekran (jak i koła w rotate tool). Nie moge nigdzie znalezc jak ten problem rozwiazac i moze Wy cos wiecie? Pomozecie? :) PS Reinstalka Mayi nie pomogla :/
DraB Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Mayi jeszcze nigdy ni używałem, ale w maxie pomaga +/-. 1
sand Napisano 26 Luty 2008 Autor Napisano 26 Luty 2008 juz sobie wlasnie poradzilem: Window > Settings/Preferences > Display > Manipulators > Global Scale :) Tydzien tego szukalem i przed chwila jak siedzialem na kiblu dostalem objawienia ze moze jest w ustawieniach gdzies :D A +/- faktycznie dziala tez :) Dzieki wielkie kolego.
Destroyer Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 +/- powinien rozwiązać sprawę a właściwie to - ;) -edit- aj too late :)
DraB Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Dziwne mi na kiblu też lepsze pomysły przychodzą. Hmm...
Maykel Napisano 27 Luty 2008 Napisano 27 Luty 2008 fajnie, bo mi raczej wychodza i to same nieciekawe ;P
Rekomendowane odpowiedzi