Gość magdaWredna Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 witam, zwracam sie o pomoc do wszystkich uzytkownikow forum.. posiadam wersje 3d max 2008. sprobuje opisac pokrotce moj problem. a mianowicie pracujac na widokach jeden z nich powiedzmy "top " zmienia mi sie przypadkiem na "user", zmieniajac (w lewym gornym rogu) na "top" z powrotem trace widok modelu na ktorym pracuje i nie potrafie go odnalezc.. nie zdazalo mi sie to w poprzednich wersjach 3d maxa i nie potrafie sobie z tym poradzic. zaden z moich ziomow nie potrafi mi pomoc, tak wiec zwracam sie do fachowcow... probowalam jakos to w opcjach odnalezc jednak bezskutecznie...((( tak wiec za wszelki rady szczerze dziekuje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 jeżeli dobrze zrozumiałem to wciśnij w tym widoku "ctrl+a" , następnie "z" i model sie odnajdzie Nie ten dział !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Kliknij w ikone pokazaną na rysunku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 zmiana widoku też nie jest przypadkowa, podejrzewam, że mając wcisniety alt wciskasz klawisz myszy i przeciagasz - wtedy przechodzisz z "top" do aksonometrii(lub też w inny sposób przekręcasz widok). Żeby odnaleźć model to tak jak mówi javor - klawisz "z" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 Jeszcze jest taka jedna fajna opcja: menu VIEWS-> save active view i dla kazdego widoku mozesz sobie save'nąć a potem restore active view pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość magdaWredna Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 lol;D super dzieki wszystki za wskazowki:D:D racja taka ze wiem ze przeskakiwalam na "user" nie przypadkiem. Swietnie zaraz wyprobuje wasze rady:D pozdrawiam serdcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi