tymus Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Dzien dobry, plan jest taki: samotna, mroczna budka telefoniczna (taka jakie są w Londynie), oświetlona jedną latarnią, po lewej stronie ścianka budynku :) Na razie wymodelowałem tylko samą budkę... termin: do końca marca Generalnie wszystko mile widziane :) Pozdrawiam...
ETA Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Troche krytyki... jak narazie nic zadziwiającego, bardzo przeciętne. Masz sporo zbędnych poly, ktore mogą utrudnić w późniejszym czasie jakieś zmiany/modysikacje. Ale trzymaj sie i pracuj dalej, czekam na jakiś update ;) Powodzenia
goran Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Jakbyś zrobił dach osobno, ściany osobno i kratkę w oknach osobno a potem attach to wszystko razem miałbyś o wiele mniej poly.
Marcin_ps Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 nie staraj sie na sile robic z jednej bryly bo jak narazie to wyszedl odlew
tymus Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 Po pierwsze to dzieki za wszystkie rady ;) wysluchalem i zrobilem pare zmian, w koncu 'Odrzucić wskazówki - to sobą pogardzić, zdobywa się mądrość - słuchaniem uwag' Mały update:
ETA Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Idziesz w dobrym kierunku.. ale gdzie jest wejście?? :>
tymus Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 ee... na razie nie ma ;D ale bedzie tu oo po lewej, od przodu... ;) z tym za co sie łapie to jakos sobie pewnie poradze... z napisem 'PULL' tym bardziej, ale nie wiem za bardzo jak się zabrać za zawiasy no i zeby to w ogóle wejście przypominało, w OSTATECZNOŚCI je pomine albo w ogóle dam z drugiej strony ;]
Maykel Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 no i gdzie jest Sufler ;) hehe tymus, chyba zaloze nowe konto i zaczne im tak kadzic, potestuje ich psychologicznie... beda mi sami textury nawijac heheh >:) (zartowalem)
tymus Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Jakby tu zacząć... ;] myslalem sobie ze dzisiaj zrobie moze w koncu ten telefon ;) w koncu co to za budka bez telefonu :D ale zaczalem od klamki... po walce z brzydkimi edge'ami itp. dalem sobie spokoj i pomyslalem ze zrobie przynajmniej latarnie ;) w miedzyczasie powstal pomysl aby latarnie obrastaly czesciowo swiecace liscie :) problem standardowo w wykonaniu ;D troche poprobowalem ... no i stanelo na tym: trudno tu cokolwiek komentowac bo wiecej jest rzeczy nie udanych niz tych ok i w ogole... ale przynajmniej przyblizylem sobie ten widok ostateczny... no cóż... czekam na porady i takie tam :) Pozdrawiaam...
delf77 Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 zastanawiam sie tylko dlaczego tu tyle poly , osobiscie bym to robil z N-obiektow co do rendera to kadrowanie srednie ( brakuje mi "odechu" ) , pustka , ciemne tlo ... itp ... budka pewnie bedzie czerwona
Fargate Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Szczerze powiem że zniszczyłeś mnie tą latarnią XD
ETA Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Wywal tą lampe, według mnie wszystko psuje, i bierz się za klamke i telefon :P, może nie będzie łatwo ale jak chcesz się czegoś nauczyć to musisz się przełamać :)
tymus Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Oo i takiego komentarza mi trzeba było ;) poza tym juz mam lepiej zaplanowana całą scenke :) latarnia juz dawno wypadła z planu... przynajmniej taka... ;) ciag dalszy bedzie... ale na razie lekcje odrabiam :D telefon juz wlasciwie mam zaplanowany jak zrobic... a klamke chyba dam taka wg wlasnego pomyslu bo te prawdziwe jakies takie dziwne sa... w ogóle kamere dam całkiem skąd inąd i bedzie jakis murek i okienka zeby urozmaicic... no i nie bedzie w nocy tylko w dzień :) ale cóż... wszystko się moze zmienic... :)
ETA Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 No to dajesz dalej, a lampe to może taka starą jak w Londynie są/były przy ulicach :>
tymus Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Zrobiłem: klamke troszke telefonu po wyrenderowaniu wyglada jeszcze gorzej... ;/ dopiero niedawno dowiedzialem sie o smoothing groups ;D (wczesniej tylko MS, TS) wiec jakos ich za dobrze uzywac nie umiem ;| zauwazylem pare trójkątów i pięciokątów, wywaliłem je, ale render nie lepszy... latarnia nie wiem za bardzo co wstawic w srodek ;/ żarówka pewnie sie nie uda chyba ze taka cała biała... :| a tak poza tym to nawet nie wiem jak wygładzić ładnie daszek budki ;/ no cóż... będę próbował :) Miłego dnia
tymus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 Czeesc, wrocilem ;), wczoraj wzialem sie do pracy no i w koncu udalo mi sie skonczyc ten projekt. Kilka wersji: Mi sie najbardziej podoba nr 4 :) Dopiero teraz zauważyłem jak wygląda latarnia ;D poprawie jak juz bedzie wiadomo która wersja naj :) Miłego dnia...
slayer2004 Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 Szkoda, ze taki mały bump na podłożu. Te zielonkawe wersje mi sie podobają :)
tymus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 I jeszcze wersja na niebiesko :) A odnosnie bumpa itt. to mnie najbardziej razi ta plaskosc scian :) ale jak na mnie to calkiem ladnie wyszlo :)
_Arti_ Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 Niebieska RLZ ^^ Napisałbyś coś o oświetleniu ;]
tymus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 jejuu ;D pierwszy raz sie mnie ktos pyta o takie rzeczy ;] w zwiazku z tym odpowiedz moze nie byc taka jakiej sie oczekuje :) w latarniach po jednym MR'owskim Omni, jedno 0,5 drugie 0,4 oba lekko żółte, w ogóle renderer - Mental Ray, Logrithmic Exposure Control: Brightness - 60, Contrast - 60, Mid Tones - 1, Physical Scale - 1700... ;) nie wiem czy o to chodzilo jak nie to poprosze o dokladniejsze pytanie :)
_Arti_ Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 O to ^^ Czy to takie dziwne? Uczę się oświetlenia o to tak fajnie wygląda, to mnie zaciekawiło :)
tymus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 Nie no ja nie mam nic przeciwko czy cos :D jestem zachwycony ;] Poza tym tam jeszcze sa szybki w latarniach (+caustics), no i chyba tyle odnosnie oswietlenia... ten pierwszy obrazek to jest oryginal, a reszta to juz po przejsciu przez 'moj filtr' :D
tymus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 Uroczyscie oswiadczam ze (przynajmniej tak mysle na obecna chwile, rano tez tak wyslalem :D) ukonczylem ten projekt :) okazalo sie ze byly zachwiane proporcje wiec troche przeskalowalem pare rzeczy, pare godzin probnych renderow no i jest :) Wlasciwie kazdemu podobala sie inna wersja kolorystyczna, wiec postawilem na zielen...
Rekomendowane odpowiedzi