Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzien dobry,

plan jest taki: samotna, mroczna budka telefoniczna (taka jakie są w Londynie), oświetlona jedną latarnią, po lewej stronie ścianka budynku :)

Na razie wymodelowałem tylko samą budkę...

termin: do końca marca

booth2ia6.jpg

Generalnie wszystko mile widziane :)

Pozdrawiam...

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 6,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troche krytyki... jak narazie nic zadziwiającego, bardzo przeciętne. Masz sporo zbędnych poly, ktore mogą utrudnić w późniejszym czasie jakieś zmiany/modysikacje. Ale trzymaj sie i pracuj dalej, czekam na jakiś update ;)

Powodzenia

Napisano

Jakbyś zrobił dach osobno, ściany osobno i kratkę w oknach osobno a potem attach to wszystko razem miałbyś o wiele mniej poly.

Napisano
  • Autor

Po pierwsze to dzieki za wszystkie rady ;) wysluchalem i zrobilem pare zmian, w koncu 'Odrzucić wskazówki - to sobą pogardzić, zdobywa się mądrość - słuchaniem uwag'

Mały update:

96748682kc7.jpg

Napisano
  • Autor

ee... na razie nie ma ;D ale bedzie tu oo po lewej, od przodu... ;) z tym za co sie łapie to jakos sobie pewnie poradze... z napisem 'PULL' tym bardziej, ale nie wiem za bardzo jak się zabrać za zawiasy no i zeby to w ogóle wejście przypominało, w OSTATECZNOŚCI je pomine albo w ogóle dam z drugiej strony ;]

Napisano

no i gdzie jest Sufler ;) hehe tymus, chyba zaloze nowe konto i zaczne im tak kadzic, potestuje ich psychologicznie... beda mi sami textury nawijac heheh >:) (zartowalem)

Napisano
  • Autor

Jakby tu zacząć... ;] myslalem sobie ze dzisiaj zrobie moze w koncu ten telefon ;) w koncu co to za budka bez telefonu :D ale zaczalem od klamki... po walce z brzydkimi edge'ami itp. dalem sobie spokoj i pomyslalem ze zrobie przynajmniej latarnie ;) w miedzyczasie powstal pomysl aby latarnie obrastaly czesciowo swiecace liscie :) problem standardowo w wykonaniu ;D troche poprobowalem ... no i stanelo na tym:

blegh6.jpg

trudno tu cokolwiek komentowac bo wiecej jest rzeczy nie udanych niz tych ok i w ogole... ale przynajmniej przyblizylem sobie ten widok ostateczny...

no cóż... czekam na porady i takie tam :)

Pozdrawiaam...

Napisano

zastanawiam sie tylko dlaczego tu tyle poly , osobiscie bym to robil z N-obiektow

co do rendera to kadrowanie srednie ( brakuje mi "odechu" ) , pustka , ciemne tlo ... itp ... budka pewnie bedzie czerwona

Napisano

Wywal tą lampe, według mnie wszystko psuje, i bierz się za klamke i telefon :P, może nie będzie łatwo ale jak chcesz się czegoś nauczyć to musisz się przełamać :)

Napisano
  • Autor

Oo i takiego komentarza mi trzeba było ;) poza tym juz mam lepiej zaplanowana całą scenke :) latarnia juz dawno wypadła z planu... przynajmniej taka... ;) ciag dalszy bedzie... ale na razie lekcje odrabiam :D telefon juz wlasciwie mam zaplanowany jak zrobic... a klamke chyba dam taka wg wlasnego pomyslu bo te prawdziwe jakies takie dziwne sa... w ogóle kamere dam całkiem skąd inąd i bedzie jakis murek i okienka zeby urozmaicic... no i nie bedzie w nocy tylko w dzień :) ale cóż... wszystko się moze zmienic... :)

Napisano

No to dajesz dalej, a lampe to może taka starą jak w Londynie są/były przy ulicach :>

Napisano
  • Autor

Zrobiłem:

klamke

klamkaff3.jpg

troszke telefonu

telil8.jpg

po wyrenderowaniu wyglada jeszcze gorzej... ;/ dopiero niedawno dowiedzialem sie o smoothing groups ;D (wczesniej tylko MS, TS) wiec jakos ich za dobrze uzywac nie umiem ;|

zauwazylem pare trójkątów i pięciokątów, wywaliłem je, ale render nie lepszy...

latarnia

latpf0.jpg

nie wiem za bardzo co wstawic w srodek ;/ żarówka pewnie sie nie uda chyba ze taka cała biała... :|

a tak poza tym to nawet nie wiem jak wygładzić ładnie daszek budki ;/

no cóż... będę próbował :)

Miłego dnia

Napisano
  • Autor

Czeesc,

wrocilem ;), wczoraj wzialem sie do pracy no i w koncu udalo mi sie skonczyc ten projekt. Kilka wersji:

budkatelefonicznaph1.th.jpg

budkatelefoniczna01sf3.th.jpg

budkatelefoniczna02vg8.th.jpg

budkatelefoniczna012oi6.th.jpg

budkatelefoniczna022yw4.th.jpg

Mi sie najbardziej podoba nr 4 :)

Dopiero teraz zauważyłem jak wygląda latarnia ;D poprawie jak juz bedzie wiadomo która wersja naj :)

Miłego dnia...

Napisano
  • Autor

I jeszcze wersja na niebiesko :)

budkatelefoniczna03up1.th.jpg

A odnosnie bumpa itt. to mnie najbardziej razi ta plaskosc scian :) ale jak na mnie to calkiem ladnie wyszlo :)

Napisano
  • Autor

jejuu ;D pierwszy raz sie mnie ktos pyta o takie rzeczy ;] w zwiazku z tym odpowiedz moze nie byc taka jakiej sie oczekuje :)

w latarniach po jednym MR'owskim Omni, jedno 0,5 drugie 0,4 oba lekko żółte, w ogóle renderer - Mental Ray, Logrithmic Exposure Control: Brightness - 60, Contrast - 60, Mid Tones - 1, Physical Scale - 1700... ;) nie wiem czy o to chodzilo jak nie to poprosze o dokladniejsze pytanie :)

Napisano

O to ^^ Czy to takie dziwne? Uczę się oświetlenia o to tak fajnie wygląda, to mnie zaciekawiło :)

Napisano
  • Autor

Nie no ja nie mam nic przeciwko czy cos :D jestem zachwycony ;] Poza tym tam jeszcze sa szybki w latarniach (+caustics), no i chyba tyle odnosnie oswietlenia... ten pierwszy obrazek to jest oryginal, a reszta to juz po przejsciu przez 'moj filtr' :D

Napisano
  • Autor

Uroczyscie oswiadczam ze (przynajmniej tak mysle na obecna chwile, rano tez tak wyslalem :D) ukonczylem ten projekt :) okazalo sie ze byly zachwiane proporcje wiec troche przeskalowalem pare rzeczy, pare godzin probnych renderow no i jest :)

budkatelefonicznaokkoniuz1.th.jpg

Wlasciwie kazdemu podobala sie inna wersja kolorystyczna, wiec postawilem na zielen...