Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam...

Mój problem dotyczy : połączenia elementów modela w jeden jak widac na rysunku ,model składa się z kilku modeli/elementów... Da się to zebrac w 1 bo nie mogę tego zapisac w scripcie jako kilka... musi byc 1 model

upimg.eu3029.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zapewne próbowałeś grupować i attache'ować ..ale nic innego mi do głowy nie przychodzi

Napisano

hmm...możesz je zlinkować i podłączyć pod jeden obiekt - rodzica, wtedy ruszenie tego jednego spowoduje to samo u wszystkich innych - dzieci ; ).

a jeśli zależy Ci tylko na kształcie a nie materiałach etc.(wątpliwe..) to boolean i po kolei zsumowanie każdego. wtedy będzie jeden obiekt na pewno. i jednomateriałowy.

trzecia opcja jaka mi przychodzi do głowy - zrobić z nich jeden layer, to co prawda daje tylko tyle, że zaznaczone są wszystkie obiekty ale pozwala na niezależność materiałową

kolejna opcja - group, jest w menu więc znajdziesz ją od razu. prosta i konkretna

popróbuj, może to coś pomoże..

pozdrówka

M.

---

edit

---

zgrupowanie daje chyba dokładnie to, czego potrzebujesz, w skrypcie będziesz mógł wpisać nazwę grupy i będzie identyfikowalna

Napisano

Z modyfikatora Editable Mesh -> attach i wybierasz interesujacą bryłę (też musi być meshem). Żeby brzydko nie wyglądało i dziur nie było trzeba jeszcze zlączyć vertexy z siatki opcją weld (proces raczej nieodwracalny).