Napisano 19 Styczeń 200421 l Chce zrobic Dom z leko zburzunymi scianami ale sposub kturym robie nie zabardzo mnie satysfakcjonuje czy ktos morze powiedziec jak to zrobic profesjonalnie ??? Z gory dziekuje
Napisano 19 Styczeń 200421 l Zrob w AutoCADzie, pozniej importuj do XSI, pozniej do Mayki, pozniej do Maxa. NA tym etapie bedzie juz mega profesjonalnie. Pozniej wrzuc na to modyfikator House With Holes i powinno byc extra. A tak na marginesie, jak Ty robiles?
Napisano 19 Styczeń 200421 l A tego modyfikatora nie znalem. DruG zrobisz nam video tutorial. Prosiiiiimy :)
Napisano 19 Styczeń 200421 l Juz dawno zrobilem, lezy tutaj: http://www.gejowo.pl/max3d/mega_video_tutorial_o_modyfikatorze_House_with_Holes.zip
Napisano 19 Styczeń 200421 l A tak zupelnie serio to kiedys ogladalem polska wersje ArchiCAD`a i pamietam ze byla tam komeda `puknij sciane aby rozbic`moze to ci pomoze MarDolF.
Napisano 19 Styczeń 200421 l i w tym momencie sloma z papci, upadla na podloge, tworzac razem z kaluza wody niezly gnoj.
Napisano 19 Styczeń 200421 l Hehe, bylo cos o pukani faktycznie;) Mnie w doskonaly nastroj wprawialo kazdorazowo \"Poniechaj\" ;)
Napisano 19 Styczeń 200421 l Jajcarze :P MarDolF precyzuj na przyszlosc pytania i ilustruj to obrazkami.
Napisano 19 Styczeń 200421 l Heh, widze że towarzystwo ma ubaw ;) Do autora - masz scianę jako jeden box - czeka Ciebie troche modelowania. ścianę złożyłeś z pojedyńczych elementów (np. cegieł) - możesz to potraktować reactorem. A i tak sprecyzuj pytanie ;)
Napisano 20 Styczeń 200421 l Autor DruG a jak bys mug mi to troche prosciej wytlumaczyc bo ja sie dopiero od 4 miesiecy ucze. I jak mi to wytlumaczys co gdzie i jak to byl bym bradzo wdzieczny
Napisano 20 Styczeń 200421 l MarDolF opisz dokladnie o co ci chodzi, pokaz jakies obrazki. Na jakim sofcie pracujesz co chcesz uzyskac?
Napisano 20 Styczeń 200421 l Autor Zdiecia narazie nie pokarz bo cos mi sie z kompem krzaczy ale sprubuje opisac jak to zrobilem. Zrobilem Box-a potem na widoku Front Shapes-em na gurnej czesci zrobielm jakies tam wyciecia wyciagnolem to Extrudem i wyciolem Boolean-nem nalorzylem material i gotowe. (Wiem ze to jest do d... pomysl dlatego sie was pytam jak to zrobic po fachowemu)
Napisano 20 Styczeń 200421 l Dopiero teraz zajzalem do Twojego profilu by sprawdzic date urodzenia. Jezeli to still to mymodeluj sobie kazda sciane oddzielnie robiac extrude z obrysu krawedzi. To co teraz przypomina wycinanke niech upodobni sie do cegiel. Zrob dobre mapy i daj displace. Profesjonalizm bedzie polegal na wywazeniu stopnia skomlikowania siatki do jakosci jaka chcesz uzyskac. Porozrzucaj drobne elementy na ziemi, dodaj do scian. ]
Napisano 21 Styczeń 200421 l Przypadkiem znalazlem to: http://www.vocanson.com/tm/D/D7_scenes3d/chuimo/chuimo_high.htm wyprzedzam odrazu pytania Mardolf: klikac `next` az do momentu gdzie sobie mozesz sciagnac scene i tekstury. Po lewej masz inne sceny.