Napisano 7 Marzec 200817 l troszke z innej beczki. pierwsza praca ktora chce sie pochwalic :) chce jeszcze popracowac nad swiatlem.
Napisano 8 Marzec 200817 l Jak dla mnie to bardzo dobrze się zapowiada. Mimo, że to jeszcze WIP - wyraźnie czuć klimat i emocje tej pracy. Fajne oświetlenie. Jest jeszcze trochę mało detali - w końcu w lesie oprócz drzew jest jeszcze inna roślinność, no i nie wiem czy przypadkiem plan nie jest zbyt ogólny. Pytanie co tu ma grać główną rolę... Czy las i miniaturowe dziewczę, czy dziewczę w groźnym lesie. Na razie jest to pierwsze. Zobacz też ile masz niewykorzystanej przestrzeni, która kompletnie nic nie mówi... Ciemność, widzę ciemność... :) Może trochę zmniejszyć kadr? W każdym razie powodzenia! PS Aaaa... To tu jest wilk na tym obrazku... Musiałem bardzo rozjaśnić monitor, żeby go zobaczyć (coś mnie podkusiło...). W ogóle nie jest widoczny. I powiem szczerze, że praca wygląda znacznie lepiej, kiedy jest przyciemniona...
Napisano 8 Marzec 200817 l Klimacik ogólnie fajny. Tylko szkoda, że jest strasznie pusto i nic na tej pracy nie ma ;)
Napisano 8 Marzec 200817 l Fajnie by było jak by ten czerwony kapturek faktycznie był czerwony, by sie tak fajnie odcinał.
Napisano 8 Marzec 200817 l O faktycznie tam jest wilk, bez rozjaśniania widzę tylko tą polane i parę drzew wokoło, reszta ciemność. Poza tym wygląda fajnie, ma swój klimat.
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor :) dzieki za uwagi i mile slowa No wlasnie mam problem z rozjasnieniem, bo jesli to robie to trace klimat. moze ktos poradzi jak to oswietlic zeby dalej bylo "ciemno"? :)
Napisano 8 Marzec 200817 l fajnie juz jest moim zdaniem, nie dodawaj zbyt duzo rzeczy, bo straci swoj minimalistyczny urok... Dobry material na kadr do jakiejs animacji :) moze ktos poradzi jak to oswietlic zeby dalej bylo "ciemno"? :) mozesz dac baaaaaaaardzo slabe swiatlo tuz za kamera, nie rzucajace cieni, albo pobawic sie z jakims minimalnymi ustawieniami self illumination? czy jakos lekko rozjasnic materialy lub po prostu daj jakies przebijace sie przez drzewa z gory swiatlo na wilka, ja bym tak zrobil, mysle ze najlepiej by utrzymalo klimat, nie zawsze trzeba wszystko doswietlac moim zdaniem. Tu, moim zdaniem, wystarczy ze wilka doswietlisz i bedzie fajnie, pozdrawiam
Napisano 8 Marzec 200817 l Możesz spróbować oświetlić wilka od tyłu/od prawej, tak żeby był tylko jaśniejszy na brzegach, będzie widać taki jasny obrys wilka. Teraz go nie widać wcale, dopiero zobaczyłam kiedy przeczytałam posta Endriu. Bardzo fajny klimacik.
Napisano 8 Marzec 200817 l O kurde faktycznie tam jest wilk ;P Dopiero go zobaczyłem ;) Musisz coś z tym zrobić.