pit17 Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Witam otoz mam taki oto problem gdy chcem wyrenderowac obraz w majce to ona mi za kazdym razem przysyla wiadomosc z blędem dzieje sie tak przewaznie przy dosc zageszczonych modelach o co tu chodzi? trzeba gdzies ustawic ile maksymalnie pamieci bedzie maja pobierac przy renderach czy jak?
floo Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 za mało pamięci... spróbuj zwiększyć pamięć wirtualną, może pomóc...
Destroyer Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 spróbuj renderowania z wiersza poleceń jakiś dobry człowiek napisał coś co może pomóc ;) klik nie jest takie trudne jak mogłoby się na początku wydawać a potrafi uratować życie :) jak masz majkę z SP1 lub EX2 to ustaw BSP2 działa nawet o 65% szybciej i pozwala udźwignąć dużo więcej poly dagoon na kompie z 8Gb ramu zrenderował 5 miliardów poly z motion blurem nawet :D
pit17 Napisano 11 Marzec 2008 Autor Napisano 11 Marzec 2008 ej no ale to jest chore mam przeciez 1,5 gb ramu wiec nie powinno byc problemu konkretnie to renderuje samochod i bez kol renderuje sie normalnie a jak dodaje kola to mi sie wysypuje fakt ze kola maja ciezsza siatke ale powinno przeciez isc powoli ale isc ma ktos na to rade?
pit17 Napisano 13 Marzec 2008 Autor Napisano 13 Marzec 2008 kurde ludzie przezucilem te opony do maxa i renderuja sie w nim w 3 sekundy a maya sie przy nich wysypuje o co chodzi????????????? please HELPPPPPPP!!!!!!!
pit17 Napisano 13 Marzec 2008 Autor Napisano 13 Marzec 2008 ha ale dziwy jak konwertuje te opony na subdivision mesh to mi wywala a jak stosuje na nich smooth z Edit Mesh to nie dlaczego tak Maya sie zachowuje?
Destroyer Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 subD standardowo dzieli siatkę bardziej niż z reguły potrzeba jeśli w smoothie użyłeś jedenj interacji to subD aż 4! znajdź shape noda i zmień tessalation sample count na 1 i powinno działąć
pit17 Napisano 14 Marzec 2008 Autor Napisano 14 Marzec 2008 kurde dzieki fikolek:) juz myslalem ze nic nie da sie zrobic i bede musial od poczatku to modelowac:)
Rekomendowane odpowiedzi