Napisano 11 Marzec 200817 l witam, Chciałbym się Was doradzić w takiej kwestii: Posiadam kompa c2d 2.4, 3gb ramu gail ultra, gf 8800, eizo 19" crt jakiś tary model w prawej dolnej czesi jest juz obraz tak rozmyty ze prawie nie widać godziny, oraz macbooka pro 15" w bardzo podobnej konfiguracji moje pytanie to czy opłaca się się sprzedać bude i zakupić jakiś porządny monitor do którego w czasie pracy podłanczac macbooka? /wiem, wiem ze na mac nie działa 3ds, ale sa na to inne sposoby/ mac- ładny mały poręczny, w czasie pracy w domu podpięty pod duży monitorek aha jak to jest z wydajnościa takiego sprzetu, czy ten mały witraczek na procku da rade go schodzić podczas renderu?
Napisano 11 Marzec 200817 l Co do schłodzenia to da radę, co do wydajności to chyba rozsądniej sprawdzić samemu skoro ma się sprzęt w domu, niż pytać na forum.
Napisano 11 Marzec 200817 l laptop zawsze będzie wolniejszy w renderingu niz buda, o takiej samej konfiguracji. Odpalanie 3ds na Macu wymaga BootCampa albo Parallel Desktop a to zżera dodatkowo zasoby. Jeżeli to czym się zajmujesz wymaga sporo renderowania to zostaw bude. Co do chłodzenia może być różnie. MacBooki mają absurdalnie małe otwory wentylacyjne i jakoś nie do końca jestem przekonany że laptop wytrzyma taki rendering. Tzn wytrzymać pewnie wytrzyma, ale mi by było szkoda jednak takiego sprzętu ;]
Napisano 11 Marzec 200817 l macbooki bardzo sie grzeja nawet w normalnych sytuacjach wiec w czasie renderu tym bardziej. Z pro sprawa wyglada lepiej :)
Napisano 11 Marzec 200817 l te nowe PRO sa juz na penrynach ktorych wydajnosc jest naprawde oki :) to,ze tam jest 8600GT to niewielka strata do wiekszosci zastosowan 3d wystarcza:] MAYA mudbox zbrush chodza na takim sprzecie swietnie :] maxa przez bootcampa i tez nie bedzie zle. ja uwazam ze to b.dobry mobilny sprzet do pracy
Napisano 11 Marzec 200817 l Autor nie chodzi mi raczej o prace grafika tzn wizualki mega wypas, rendery animacje, raczej o sprzet dla architekta, możliwość przedstawienia koncepcji, praca w cad, 3d, ps, a mac jako sprzęt gł do którego mozna podpiac "prawdziwy" monitor, Zastanawiam się nad tą kwestią, chciałbym znać również opinie innych, aby nie sprzedać pudełka a pozniej w jaiś tam sposób żałowac tego. przypadkiem nie jest tak, ze odpalajac winde przez bootcampa działa tylko windows i zzera pamieci tyle ile na normalnym pc