Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałby zmodyfikować większą ilość plików html zamieniając jeden ciąg znaków na inny :)

w zajączku4.1 znalazłem narzędzie które znajduje wszystkie pliki np. *.html w folderach i podfolderach, wyszukuje określony ciąg znaków i zamienia

wszystko byłoby super gdyby nie to, że działa to tylko na jednym wersie a mi zależy żeby znalazło kilka i zamieniło na inne

wordpad sobie też z tym nie radzi ale np. ms word już tak tyle że on nie specjalnie się nadaje do edycji html

znacie jakiś program/programik który mi w tym pomoże??

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja do tego uzywalem swego czasu Pajaczka, mial calkiem niezle wyszukiwanie, chociaz trzeba bylo sie przyzwyczajic. Ale to podobnie jak z Dreamweaverem :)

Napisano

dzięki za odpowiedzi :) troszkę późno odpisuję bo się zagapiłem :)

po kolei

briz Word sobie radził ale nie da się łatwo wyedytować html-a tzn albo otwierał stronkę albo zagnieźdźał plik nie ma tak łatwo drag & drop jak na np na notatniku i edycja:)

próbowałem notepadpp, HaTeML, pajączka, core coś tam i wszystkie zawiodły potrafiły tylko wyszukać pojedyńczy wers

a mi chodziło o określoną kombinację :)

jakiś tekst [enter]

jakiś inny tekst [enter]

jakiś jeszcze inszy tekst [enter]

pojedyńcze wersy występowały też w innych miejscach i zamiana każdego oddzielnie bardziej by zaszkodziła niż pomogła :/ chodziło o wyszukanie dokładnie tej całej grupy wersów i zamiane jej na inny :)

ale nie dało rady wybrać tego w żadnym programie jakich próbowałem, Dreamweavera nie próbowałem aż takiej armaty chyba mi nie trzeba :D

może coś źle robiłem ale chyba się nie da :)

ostatecznie ręcznie zmieniłem wszystko, nie było tego aż tak dużo ale jak mam tą samą czynność powtarzać 20+ to już zaczynam się rozglądać za bardziej sexownym sposoben na takie prymitywne powtarzalne operacje ;) no bo od czego mam kompa :)

cheers!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności