cichysit Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Witam. To jest moja druga poważniejsza praca w 3ds max. Zacząłem jakieś 2-3 miesiace temu. Nie wiem, jak zrobic cienie zaluzji i dodac tlo za oknem(bloki). Czekam na uwagi.
Gość obo Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Półka strasznie lata. Musisz trochę bardziej wyśrubować ustawienia rendera ;)
cichysit Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 poprawiłem trochę render, wygląda trochę pusto...
Reanimator Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Nie wiesz jak zrobic cien zaluzji? A jak one sa zrobione, ze okno rzuca, a one nie rzucaja? Tlo mozesz sobie dodac na jakims plane, albo po prostu jako background. A ja osobiscie dodalbym je w kompozycji ;)
Gość jymal Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Jak na początki to niezle.Poprazuj nad teksturami. Czy łóżko nie jest za wielkie w porównaniu z innymi rzeczami, np oknem ?
cichysit Napisano 23 Marzec 2008 Autor Napisano 23 Marzec 2008 zaluzje zrobione z boxów, nie wiem czemu nie rzucają cieni, łóżko ma 210cm na 160cm, wiem, że wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla?
polon Napisano 23 Marzec 2008 Napisano 23 Marzec 2008 wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla? od światła napewno ale przede wszystkim od materiałów
nevermore89 Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Dywanik pod łóżkiem dobrze wygląda. słońce za żółte, a materiał abażuru chyba ze scian zdarty. tak a propos to musisz chyba żyć w ciagłym strachu że Ci lampa z sufitu na głowe spadnie (nie wygląda stabilnie) :) Zapisz render jako PNG z kanałem alpha i wstaw teksturę nieba lub bloków w szopie.
Rekomendowane odpowiedzi