Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. To jest moja druga poważniejsza praca w 3ds max. Zacząłem jakieś 2-3 miesiace temu. Nie wiem, jak zrobic cienie zaluzji i dodac tlo za oknem(bloki). Czekam na uwagi.

7b37aa7ec1445736.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Półka strasznie lata. Musisz trochę bardziej wyśrubować ustawienia rendera ;)

Napisano

Nie wiesz jak zrobic cien zaluzji? A jak one sa zrobione, ze okno rzuca, a one nie rzucaja?

Tlo mozesz sobie dodac na jakims plane, albo po prostu jako background. A ja osobiscie dodalbym je w kompozycji ;)

Napisano

Jak na początki to niezle.Poprazuj nad teksturami. Czy łóżko nie jest za wielkie w porównaniu z innymi rzeczami, np oknem ?

Napisano
  • Autor

zaluzje zrobione z boxów, nie wiem czemu nie rzucają cieni, łóżko ma 210cm na 160cm, wiem, że wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla?

Napisano
wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla?

od światła napewno ale przede wszystkim od materiałów

Napisano

Dywanik pod łóżkiem dobrze wygląda.

słońce za żółte, a materiał abażuru chyba ze scian zdarty. tak a propos to musisz chyba żyć w ciagłym strachu że Ci lampa z sufitu na głowe spadnie (nie wygląda stabilnie) :)

Zapisz render jako PNG z kanałem alpha i wstaw teksturę nieba lub bloków w szopie.