Napisano 14 Marzec 200817 l Witam. To jest moja druga poważniejsza praca w 3ds max. Zacząłem jakieś 2-3 miesiace temu. Nie wiem, jak zrobic cienie zaluzji i dodac tlo za oknem(bloki). Czekam na uwagi.
Napisano 14 Marzec 200817 l Półka strasznie lata. Musisz trochę bardziej wyśrubować ustawienia rendera ;)
Napisano 21 Marzec 200817 l Nie wiesz jak zrobic cien zaluzji? A jak one sa zrobione, ze okno rzuca, a one nie rzucaja? Tlo mozesz sobie dodac na jakims plane, albo po prostu jako background. A ja osobiscie dodalbym je w kompozycji ;)
Napisano 21 Marzec 200817 l Jak na początki to niezle.Poprazuj nad teksturami. Czy łóżko nie jest za wielkie w porównaniu z innymi rzeczami, np oknem ?
Napisano 23 Marzec 200817 l Autor zaluzje zrobione z boxów, nie wiem czemu nie rzucają cieni, łóżko ma 210cm na 160cm, wiem, że wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla?
Napisano 23 Marzec 200817 l wyglada to mało realistycznie i właśnie muszę nad tym popracowac, moze to zalezy od swiatla? od światła napewno ale przede wszystkim od materiałów
Napisano 24 Marzec 200817 l Dywanik pod łóżkiem dobrze wygląda. słońce za żółte, a materiał abażuru chyba ze scian zdarty. tak a propos to musisz chyba żyć w ciagłym strachu że Ci lampa z sufitu na głowe spadnie (nie wygląda stabilnie) :) Zapisz render jako PNG z kanałem alpha i wstaw teksturę nieba lub bloków w szopie.