Carlos Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Witam, Długo nic w max ie nie robiłem i sporo zapomniałem. Próbowałem znaleźć na forum, ale nawet nie wiem jak mam tego szukać. Chodzi mi o kształtowanie narożników i zagięć przy pomocy jak najmniejszej ilości polygonów, czy możecie mi podać jakąś metodę (metody)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 poczytaj o edit poly i chamfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 W 3dsmax'ie 9 z Existion 1, bądź w 3dsmaxie 2008, możesz modyfikować Chamfera nadając mu większą ilość linii :) Co się przydaje, tym bardziej że dzięki tej opcji można robić zagięcia takie same jak w ChamferBoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carlos Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 A czy jest jakieś rozwiązanie, które pozwoli zmniejszyć ilość polygonów na zgięciach? Właśnie z naciskiem na jak najmniejszą ilość polygonów FAlcom, czy ta opcja jest w 3ds 9 (bez existion 1)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi