Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 10,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

z5078248X.jpg

A tu artykuł www

No jak to zobaczyłem i przeczytałem To oczom nie mogę uwierzyc wiecie coś o tym ??

Wcześniej wieżowiec Zahy Hadid a teraz Frank Gehry czyżby wielcy architekci bili sie o Warszawę

jefim -> wydaję mi sie że na przyklejenie tego wątku to jeszcze trochę za wcześnie pożyjemy zobaczymy może sie rozwinie :)

a tu tak dla przypomnienia wieżowiec Zahy Hadid www

Napisano

proponuje zwrócić uwagę na datę artykułu ;)

Napisano

Jakby Gehry coś takiego zaprojektował, to by sam ze wstydu spłonął. Totalny bezsens.

Napisano
  • Autor

Żarcik pierwsza klasa a już myślałem że będzie kaszana w tej Warszawce, ale pomysł z wyburzeniem i postawieniem czegoś porządnego to nie głupi pomysł, bo teraz ten Dworzec to pasuję "jak świni siodło" w centrum warszawy ;)

Napisano

a tam....o niebo jest lepszy niz wsyzstkie zlote tarasy, ronda 1 czy inne lillium tower razem wziete....tylko odnowic porzadnie trzeba..zamiast czyscic..

Napisano
  • Autor

No no no widzę że robi sie coraz Ciekawiej :) Jedynie zastanawia mnie to jak będzie wyglądał ten nasz Świat za 50 lat czy większośc projektów doczeka sie realizacji i czy Architekci, dalej powinni dąży do spełnienia fantastycznych wizji pisarzy i marzycieli czy raczej próbowac stworzy coś zupełnie innego ? ...

Niby większośc nowych myśli i odkryc Architektonicznych zostało już wyczerpanych i pozostaje nam przyszłym lub teraźniejszym Architektom jedynie udoskonalanie lub jak kto woli inne odwzorowanie Formy już istniejących projektów, mówię tu raczej o wielo letniej skali ...

kiedy nadejdzie to załamanie tworzące nowy STYL kto będzie tym kimś kto przełamie bariery i z fantastyki przeniesie sie w żeczywistośc i będzie twórcą nowego stylu Architektonicznego ???

Napisano
  • Autor

Czy jest sens projektowac coś co według Ciebie jest dziełem Architektonicznym dziełem sztuki. pasujacym lub wyróżniającym sie w dzisiejszych czasach, które za 20 lat stanie się przykładem negatywnym, przykładem architektury zupełnie nie związanym z myślą Architektów XXIII w.

Jak zrobi to aby przełamac to wszystko i byc tworcą nowej Epoki. Architektóry która będzie tworzyła nową Epokę

Napisano

Nowe style ciagle sie pojawiaja ale czesto po jakims czasie sa jakos nazywane i okreslane , i czesto wynikaja z syntezy wczesniejszych wiec nic dla mnie nie zostalo wyczerpane ;] , przyszlosc jak widze to formy organiczne ale ze wzgledu na wiele czynnikow rzadko kiedy powstaja , mi jakos jeszcze wydaja sie zbyt futurystyczne a to moze ze wzgledy na to , ze nie pasuja raczej w wiekszosci do istniejacego otoczenia.

ps Nowi firefox sprawdza bledy ;] zainstaluj ;]

Napisano
  • Autor

jefim -> faktycznie elewacja niesamowita :)

Lucas -> no to już trochę przegięcie ale jak bym miał jakiś z tych samochodów to też bym chciał cały czas na niego spoglądac ;)

Napisano

Przyłącze się do wątku.

Poszukuję jako inspiracji, współczesnych realizacji - koncepcji, śródmiejskiej zabudowy plombowej. Znacie może ciekawe projekty ?

Napisano

no jakby ktos jeszcze nie widzial:http://mobbit.info/item/2008/6/9/bezymnyi-proekt-ot-arhitektora-zahi-hadid-8-foto

Napisano
  • Autor

Oj co to za dziwactwo :O Hym... Ciekawe Czasami się zastanawiam czy coś takiego w ogóle kiedyś zaistnieje.

Napisano
  • Autor

A tym razem coś z kraju ;)

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,10087253,wiadomosc.html

http://wiezowce.blox.pl/2008/02/Poznan-Forum-Project-225-metrow.html

Wie ktoś może coś więcej na ten temat bo jest dużo rozbieżności w tych artykułach ;/

A poza tym to trochę niezbyt widzę coś w rodzaju Star Trek-a w panoramie Poznania.

forum5.jpg

forum6.jpg

pictures.html?co=show2&id=25559&instance=1016&parent=26601&lang=pl

Jeszcze coś takiego :) www

Napisano

Niewiarygodne , że można stworzyć coś takiego na komputerze . Gdybym nie znał grafiki to pytałbym się gdzie to jest? . Chciałbym w przyszłości coś tworzyć o tak wysokim poziomie

Napisano
  • Autor

Kilka ostatnio napotkanych Projektów :)

plot-peoples-building-copy.jpg

więcej na www

regatta2nl8.jpg

Kolejny wynalazek w Dubaju

cubebuilding18692506_std-copy.jpg