Napisano 19 Marzec 200816 l Okladka dla pewniego niezaleznego wydawnictwa z USA. Jakos fajnie mi sie robilo ta prace nawet :P Panienka i drzewo odrecznie tlo to matte painting. Uwagi jak zwykle mile widziane i dajcie znac czy nie za ciemno bo cus monitor mam chyba zle skalibrowany 100% zblizenia -- Edytowane 2 Kwiecień 200915 l przez OmeN2501
Napisano 19 Marzec 200816 l Wygląda fajnie... ciekawy klimat:) jak dla mnie za ciemno wcale nie jest. Nie wiem, ale nie pasują mi troszkę te ptaki za głową kobiety, można by coś z nimi pokombinować. Ogólnie ilustracja podoba mi się.
Napisano 19 Marzec 200816 l Nie jest za ciemno. Nastrój jest super. Iście amerykański ucięty plan. Nie pasuje mi tylko zbyt realistyczna polanka po lewej w stosunku do klimatu reszty obrazka. Czy niezależne wydawnictwo nie będzie miało problemów z rozmieszczeniem liter? Wydaje mi się, że zostawiłeś im mało miejsca a Ci z USA to mogą z literkami iść bardziej w klasyk. Pozdrówki
Napisano 19 Marzec 200816 l Autor Z trawa zauwazylem swoj blad tak mniej wiecej w polowie pracy ;] Ale juz nie mialem czasu zeby wrocic i robic ja recznie... (tak naprawde to jakies 40% tej trawy bylo domalowywane recznie) Aczkolwiek moze cos sprobuje jaj uproscic. A co do malej ilosci miejsca to w wersji okladkowej calosc jest inaczej rozlozona troche - panienka mniejsza drzewo wieksze itp itd. Zawsze przygotowuje inna wersje do pokazywania ludziom bo to co ma byc na okladce bez literek wyglada jakby mialo zla kompozycje :P
Napisano 19 Marzec 200816 l fakt, lewa strona jest bardziej realistyczna. Może przebłysk pokłosia na płaszczu by się zdał? babeczka jest nieco odcięta od rzeczywistości, że tak sie wyrażę ;) Niemniej fantastyczna ilustracja!
Napisano 19 Marzec 200816 l bylo sie rysunku uczyc a nie za jakies czy-de brac.... :) Swietna praca, przyjemnie odcina sie od cycatych elfek w antyzbrojach.
Napisano 19 Marzec 200816 l Przyznam, że chyba poraz pierwszy podoba mi się kobitka w twojej pracy ;P ;) Zazwyczaj wyraz twarzy wychodzi Ci troche sztucznie, ale tutaj jest super ;) Ogólny look też jest wporządku - choć postać najlepsza.
Napisano 19 Marzec 200816 l Autor A moze taka fikusna wersja? Nigdy nie byle fanem DoF'u ale tu dodaje chyba takiego bajkowego klimatu. Co myslicie?
Napisano 19 Marzec 200816 l rzeczywiscie babka wyglada jakby byla wklejona - wg mnie jest zle oswietlona (w sensie reakcji kolorow na takie swiatło; jakim cudem nagle pojawiaja sie tak wyrazne kolory srebrnego i zielonego przy całkowietej dominacji złotego słońca?! :)) No i przesadziłeś z tym "drzewem" - chciałeś pokazać skale a pokazałeś przysadzista kupe :) - bez obrazy:) to powinno być duzo mniejsze i z lepsza geometria do odczytu dla widza. prosze cie bardzo rzuc okiem na te prace: http://www.projectoffset.com/images/concepts/Wood_Elf_Land.jpg http://www.projectoffset.com/images/concepts/DwarfLand.jpg a wiele powinno sie wyjasnic co do skali (np zasugeruj bardziej ta osade, miasteczko na dole zeby widz mial jakies porownanie skali). to tyle - mam nadzieje ze pomoglem - popraw to wszystko i bedzie piekna praca!!!! PS: no i ja bym sie stawiał w w poprzek zeby na jej uszach pokazaś subsurface scattering (SSS)
Napisano 19 Marzec 200816 l Autor Haha dekiel po prostu zacytowal bym ci feedback klienta na jeden z wipow, ale nie mam pod reka wiec z pamieci trzasne: " Panie Marku troche za zolta ta okladka, potrzeba wiecej kolorow zeby wrecz nimi tryskala. Ponadto drzewo pan troche za male zrobil, powinno byc olbrzymie wrecz nie miescic sie w kadrze" I tyle mojego gadania :P Powtarzam po raz milionowy pierwsz - praca komercyjna jest zawsze wypadkowa wizji artysty i tego co chce klient, pewnych rzeczy nie przeskocze. Chyba musze taki przypominacz pod kazdym obrazkiem wykonanym na zlecenie dawac :P
Napisano 19 Marzec 200816 l a to serdecznie przepraszam! :) Wiem jak to jest bo sam robiłem strony internetowe dla klientów, zatem serdecznie wspołczuje zarazem - ja tez nie potrafiłem sobie wytłumaczyc dlaczego klient wybiera dużo gorsza wersje w moich oczach:). Cóż, takie zycie pzdr! PS: i tak przy okazji powiem - przecietni zjadacze chleba (czyli np. klient:) nie zauwaza takich rzeczy jakie zauwazaja doswiadczeni forumowiecze, którzy zajmuja sie designem na co dzien zatem spokojna twoja rozczochrana :)
Napisano 19 Marzec 200816 l Autor Już z rożnymi klientami współpracuje dobre 6 lat (początkowo strony teraz ilustracje) i sie zdążyłem przyzwyczaić. Dodam tylko ze twoje uwagi są bardzo trafne i generalnie obrazek lepiej by z nimi wglądał ale okładki to taka specyficzna działka gdzie zamawiający chce żeby jak najbardziej przyciągało wzrok na polce. Z takim wymaganiem nie powalczysz...
Napisano 20 Marzec 200816 l rzeczywiscie babka wyglada jakby byla wklejona - wg mnie jest zle oswietlona (w sensie reakcji kolorow na takie swiatło; jakim cudem nagle pojawiaja sie tak wyrazne kolory srebrnego i zielonego przy całkowietej dominacji złotego słońca?! :)) eee to juz takie gadanie na siłe że szkoda słów, druga wersja z DOFem o niebo lepsza, caly obrazek nabiera spójności- jest jakby bardziej subtelny
Napisano 22 Marzec 200816 l No wypaśne. Choć cały czas masz coś sztywnego w tych pracach. W speedpaintingach tego unikasz a w tych "wymęczonych" sie pojawia.