Napisano 22 Marzec 200817 l Witam :) Nie wiem co się dzieje :/ Gdy pracuje w Maxie i wykonuje jakąś operację... Np. nadaję teksturę, albo wygładzam krawędzie, to wywala mi Maxa do pulpitu :/ A przecież nie są to skomplikowane operacje... Po za tym moja scena nie jest zbyt skomplikowana więc nie rozumiem co sie dzieje :/ Wyłączałem też inne aplikacje pracujące w tle np. FF,GG czy Foobar lecz to nic nie pomagało :/ Pls hlp...
Napisano 22 Marzec 200817 l Odapl może msconfig i zobacz czy się czasem jakiś syf nie włącza przy starcie programu. Myślę, że skomplikowana scena spowodowałaby raczej zupełne wykrzaczenie programu a nie tylko minimalizacje:)
Napisano 22 Marzec 200817 l Aaaa, no to chyba fkatycznie pozstaje to co napisał Wray. A dzieje się to przy każdym pliku czy tylko przy konkretnej scenie?
Napisano 23 Marzec 200817 l Jak przy konkretnej scenie to: a) spróbuj przekonwertować obiekt, który być może sprawia problem, do editable poly albo mesh. b) jak nie pomoże to chyba najlepiej stopniowo merge'ować kolejne obiekty do zupełnie nowej sceny i sprawdzić kiedy program zacznie się wykrzaczać
Napisano 23 Marzec 200817 l Autor Jakbym zdążył coś zrobić to by było ok... Scene mi wywala zaraz po tym jak się Max włacza...
Napisano 23 Marzec 200817 l No to w ogóle jej nie otweiraj (chyba, że źle zrozumiałem i po prostu program przestaja działać tuż po włączeniu za każdym razem.) Odpal 3dsmax na świeżo - zupełnie nowa scena i dopiero teraz zacznij wrzucać poszczególne elementy ze starej sceny przy pomocy "File->merge". Utracisz wszystkie ustawienia renderingu ale możesz odzyskać obiekty wraz z materiałami - rób to stopniowo i zapisuj na nowych plikach, jeśli w pewnym momencie się wywali, to przynajmniej będziesz wiedział, który obiekt(y) sprawiał(y) problem.