Trybal Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Witam :) Nie wiem co się dzieje :/ Gdy pracuje w Maxie i wykonuje jakąś operację... Np. nadaję teksturę, albo wygładzam krawędzie, to wywala mi Maxa do pulpitu :/ A przecież nie są to skomplikowane operacje... Po za tym moja scena nie jest zbyt skomplikowana więc nie rozumiem co sie dzieje :/ Wyłączałem też inne aplikacje pracujące w tle np. FF,GG czy Foobar lecz to nic nie pomagało :/ Pls hlp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wray Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Na tym etapie mogę ci tylko doradzić reinstalacje programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Odapl może msconfig i zobacz czy się czasem jakiś syf nie włącza przy starcie programu. Myślę, że skomplikowana scena spowodowałaby raczej zupełne wykrzaczenie programu a nie tylko minimalizacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Nie minimalizacja :P Wyłącza mi sie program całkowicie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Aaaa, no to chyba fkatycznie pozstaje to co napisał Wray. A dzieje się to przy każdym pliku czy tylko przy konkretnej scenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Przy konkretnej scenie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_3d Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 A ile ta scena ma MB? Bo sie może okazać że masz ramu za mało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 Heh... Scena ma 15 MG, a ramu mam 1GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Jak przy konkretnej scenie to: a) spróbuj przekonwertować obiekt, który być może sprawia problem, do editable poly albo mesh. b) jak nie pomoże to chyba najlepiej stopniowo merge'ować kolejne obiekty do zupełnie nowej sceny i sprawdzić kiedy program zacznie się wykrzaczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 23 Marzec 2008 Autor Share Napisano 23 Marzec 2008 Jakbym zdążył coś zrobić to by było ok... Scene mi wywala zaraz po tym jak się Max włacza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 No to w ogóle jej nie otweiraj (chyba, że źle zrozumiałem i po prostu program przestaja działać tuż po włączeniu za każdym razem.) Odpal 3dsmax na świeżo - zupełnie nowa scena i dopiero teraz zacznij wrzucać poszczególne elementy ze starej sceny przy pomocy "File->merge". Utracisz wszystkie ustawienia renderingu ale możesz odzyskać obiekty wraz z materiałami - rób to stopniowo i zapisuj na nowych plikach, jeśli w pewnym momencie się wywali, to przynajmniej będziesz wiedział, który obiekt(y) sprawiał(y) problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi