Napisano 23 Marzec 200817 l Moja druga wizka. Co najlepsze robiona na touchpadzie;p. Nie pytać dlaczego;p Wszystkie modele, tekstury i materiały domowej roboty Z góry sorry za displacement, ale strasznie wydłużyłby się czas renderowania, gdyby miało być bez błędów.
Napisano 23 Marzec 200817 l czlowieku nie mecz sie na touchpadzie, spowalnia prace z 10 do 20x... dużo szumu na renderze i ciemno. jak narazie nie widzialem podobnej łazienki: okno, niezasłonione a za nim wanna - fajnie, ale chyba tylko dla sąsiada:P
Napisano 23 Marzec 200817 l Autor Ten Touchpad to tylko na święta;p. Dużo szumu bo to render testowy (10 min) dłużej nie ma po co renderować. Starałem sie zachować wymairy takie jak są w rzeczywistości, przynajmniej przy wannie. Ciemno.. na laptopie mam jasno, na komputerze stacjonarym ciemniej, dużo cimniej, dlaczego?
Napisano 24 Marzec 200817 l bo to zależy od jasności monitora. u mnie na lcd też jest ciemno. poza tym straszna kompresja tego jpg'a
Napisano 24 Marzec 200817 l Za oknem ciemno, a w łazience ostre światło z zewnatrz :) Gradient na płytkach na ścianie zamierzony? Ciekawa koncepcja (chyba że to tekstura sie powtarza) :)
Napisano 25 Marzec 200817 l Autor Zrobilem ostatni render i chyba zamykam sprawe tej "wizki";p. Moje uwagi, czyli to co ja widze, że jest źle:Pixar ma rację, wszystko ma złe wymiary okno wygląda jakby wisiało, nie nie wisi tylko obraz tła ma taki sam kolor jak parapetu:), dalej są problemy z displacem wyszły jakieś fale na podłodze;p- wiem jak to naprawić, tylko czas renderu wzrasta zabujczo do tego wysoka rozdzielczość tekstur też się chyba do tego przyczynia( a może ktoś wie jak to zrobić w v-rayu żeby było ładniej i w mairę szybko). Dalej są straszne szumy, ale usprawiedliwienie jak zwykle - za długi rendering (przy sudvs ustawionych na 40 wyskoczyło mi 6h na pierwszym prepass)