xeav Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Pojawiła się nowa wersja wtyczki glu3D przeznaczona do symulacji cieczy. Wersja 1.3.19 współpracuje z aplikacjami 3ds Max 9, 2008, w wersjach 32 i 64- bitowych. [ LINK ]
streaker Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 A ja już dawno myślałem, że glu3d umarł... a tu taka niespodzianka :)
Leru Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Szkoda, że pokazują takie marne symulacje na stronie. Nie używałem tego Glu dużo bo jego stabilność pozostawia baaaaardzo dużo do życzenia ;) ale teraz bawiąc się demkiem widać, że można sporo zdziałać. Biorąc pod uwagę fakt, że niektóre brzydkie rzeczy jakie widać w galerii można też zrobić za pomocą RealFlow. Jeśli w RealFlow można zrobić ładnie symulację to podejrzewam, że tu też można. Więcej testów, więcej trzeba nam ;)
chveti Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Leru - w pierwszych wersjach Glu nadawało się właściwie do robienia budyniu i galarety. Stąd ich galeria. ;)
Leru Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Ale teraz widać tam np zlew albo miód albo wino albo krew ;) Postaraliby się o jakąś pokazówkę
mokramyszka666 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Nie ma pokazówki, ponieważ nie ma czego pokazywać. Ten soft się nie nadaje do niczego, poza nalewaniem gęstych siuśków do szklaneczki. Btw. Leru: Glu3d versus Realflow? To tak jakbyś porównywał Blendera z Houdinim...
mokramyszka666 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Btw. Leru: Glu3d versus Realflow? To tak jakbyś porównywał Blendera z Houdinim...
Rekomendowane odpowiedzi