endriu102 Napisano 23 Styczeń 2004 Napisano 23 Styczeń 2004 Jestem poczatkujacym uzytkownikiem maxa mam pytanie dotyczace modelowania domku jakiej techniki najlepiej uzyc czy macie jakies tutoriale dotyczace modelowaniu jakis chatek i czy istniea jakies bluepirtsy do domow badz jakies linki z zdieciami jakies fajnych domow willi itp.
BigBird Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Njalatwiej przeciez zaczac od box modelingu bo domek jest kwadratem ! A zdjecia domkow chyba latwo znalesc nawet na yahoo czy google ! :D
Bacry Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Jeszcze lepiej zrobić sobie najpierw za pomocą splajnów (albo Autocada) widok z góry, podział na pokoje itp, potem to extrudować i powycinac drzwi i okna:D
Orion Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Ja polecam Archicada, a później export do maxa (końcowe szlify). :)
SansSerif Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 tak tak jeszcze polecajcie nemetchka czy innego bentleya zeby glupie kilka scianke wymodelowac.
Orion Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Akdsn ---> Ja nie mówię o kilku ścianach. Wiesz, jak robić - to tak, żeby wszystkim szczeny poopadały :D. A poza tym projekt wykonany w Archicadzie bez problemu przechodzi stępel architekta :)
SansSerif Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 To w najnowszej wersji juz maja super automatyczne wizardy generujace losowo niepowtazalne projekty? To ja jestem nie na czasie. heh pamietam tylko te `puknij sciane aby rozbic``poniechaj?` :)
Orion Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Nie wiem czemu zachczyłeś o generatory?? Jeszcze takich wizardów nie widziałem, ale dobrze robić w Archi, bo ma wszystkie normy, oblicza kubature i wiele innych:)
SansSerif Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 endriu102 zapewne ma w d. normy, szukal sobie nowego hobby, znalazl maxa i wymyslil ze zrobi sobie domek jako pierwsza pracke a wy mu propgramy do projektowania cad doradzacie do czegos co na poczatek moze zrobic boxami. ps. i tak wole acada i projektowanie 2d lub rhino do 3d ale to jest OT i koniec dyskusji :)
Orion Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Widze że kolega po fachu,a właściwie po Acadzie :) kiedyś musimy na privie pogadać sobie
Bacry Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 Podobno w maxie 6 można obiekty \"sciany\" łaczyć z obiektami okien i drzwi i wszystko się ładnie komponuje:D To odnśnie wizardów:D
Rekomendowane odpowiedzi