skocu Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Cześć, Eksperymentowałem z riggowaniem kwadratowych karteczek znanych z każdego biura. Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ossa201 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 W sumie ok gdybyś to wkleił w nakręconą scenę i pomysłowo wyreżyserował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 źle nie jest animacja płynna się wydaje :) chociaż jest jeden taki dziwny moment jak się składa ta druga kartka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 mnie składanie się tej zielonej kartki przede wszystkim skojarzyło się z konkurencyjnym "wężem", jakąś żmiją czy cuś... Dopiero gdy skoczyła, to skumałem, że to żaba... Pomysł fajny, tylko go dopieść, wymyśl dobry scenariusz, włóz w to więcej wysiłku i dokładnosci. Poprzacuj nad timingiem ruchów i ujęć. Zazyczaj jest tak, ze najpierw sie robi animacje normalną, a potem się ją tnie, skraca, obrabia i zostaje moze 30 - 50% materiału wyjściowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Faktycznie jest moment przy drugiej kartce kiedy nie zgodziły się cienie z 2 renderów. ;-) Właściwie zależało mi na tym, żeby nie robić więcej renderów niż zawiera animka - z braku czasu. Komponowałem ujęcia już w scenie. Zrobiłem tylko kilka drobnych poprawek. Dzięki za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICU Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 No niezłe i tylko 1 błąd ;) Nie jest żle oby tak dalej :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Rigu nie widać, więc trudno ocenić.. widać za to efekt deformacji i wydaje się być wszystko ok. Planujesz jakiś większy filmik z wykożystaniem tych ożywianych karteczek? Może wyjść bardzo ciekawy projekt z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Widzę w karteczkach jeszcze pewien potencjał i można coś jeszcze na nich potrenować. Jeśli miałbym coś dalej z tym robić to powinienem wymyślić fabułę, żeby były początek, rozwinięcie i zakończenie z lepszą dramaturgią. Wolę póki co dokończyć inny projekt oparty na konkretniejszej historyjce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 ok. Powodzenia przy realizacji projektu w takim razie! Pokażesz jak już będzie gotowe? To coś, czym teraz się zajmujesz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Dzięki. To nad czym teraz siedzę to pierwsza konkretniejsza próba z ludzikami. Wrzucę na pewno, pewnie w maju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi