Napisano 31 Marzec 200817 l Często ostatnio zdaża mi się, że muszę przenosić pliki projektów w 3d max między 2 komputerami, jest jakaś inna opcja poza robieniem archiwóf na to? bo jakos archiwa nie specjalnie się sprawdzają (problem z przenoszeniem materiałów, i plików graficznych się pojawia, bo przy kilku / kilkunastu materiałach już zaczyna być problematycznie odszukiwanie poszczególnych jpg za każdym razem kiedy przenoszę pliki :/) - mam nadzieje ze jasno wyraziłem swoje problemy :)
Napisano 31 Marzec 200817 l zrob sobie folder z projektem. np. projekt . pozniej zrob w nim folder materialy i tam wrzucaj teksturki i zapisuj materialy. i swoj projekt zapisz w folderze projekt . powinno zadzialac. pozdrawiam.
Napisano 31 Marzec 200817 l pod menu file w maxie masz projekt archive czy coś takiego. looknij, od razu załapiesz o co chodzi. może to to czego szukasz?
Napisano 31 Marzec 200817 l Jeżeli mamy plik maxa i tekstury w tym samym katalogu, to automatycznie zostaną wczytane do pliku bez podawania ścieżek itd. Może w przypadku większych projektów robi się bałagan, ale zawsze to jakieś rozwiązanie. Ewentualnie ładujemy tekstury do podfolderu i manualnie dodajemy katalog do listy ścieżek.