Hendels Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 WItam :] mam problem z pluginem fume fx :/ jesli ktos sie spotkal z tym to prosze o pomoc ;p mianowicie kiedy renderuje juz wygenerowany obraz z fumem za pomoca scanline'a to jest ok wszystko gra, ale gdy chce przerobic cos z fumem w mentalu to renderuje mi tylko obiekty ale juz bez fuma :/ plx plox help
Hendels Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Napisano 4 Kwiecień 2008 hmmm no dobra widze ze raczej nie dokonca naswietlilem problem to dam screena prosze pomozcie bo lipa bez mentala renderowac :/
mateusz_s Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 to nie problem, wybuch czy cos tam z fume fx mozesz wyrenderowac osobno w scanlinie i np. w after effect zlozyc z reszta sceny wyrenderowanej w mentalu, tak sie zwykle robi...
Shogun 3D Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Ja proponuję render zapuścić na Finalu, to będziesz miał GI. Co prawda fume niby działa też z GI w Vrayu, ale po iluś testach jednak uważam, że na Vrayu to porażka.
animator Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 shogun3d ma racje z finalu jest najlebrzy efekt, wiem bo sprawdziłem :)
Hendels Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 Ja proponuję render zapuścić na Finalu dobra dobra clhopaki powoli :D ja tu laik jestem dopiero sie ucze ^^ o co kaman z tym GI? :P i finalem?:PP
deshu Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 gi - global ilumination, final - taki fajny silnik renderujacy.
Rekomendowane odpowiedzi