hkropinski Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 Pyatnie nietrypowe jak na to forum, dlatego usuwam ten watek po otrzyamniu odpowiedzi i rozdaniu reputacji oczywiscie:D ale mam do Was dyuze zaufanie wiec pytam... gdzie w polsce znajduje sie baszta której kształt z przekroju z widoku top wygląda jak łza? pozdarwiam
hkropinski Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Napisano 16 Kwiecień 2008 no wlasnie niewiem, bo to nie jest typowa baszta, a i kształt bardziej przpomina dziurkę od klucza niz kroplę... ale rep+1 oczywiście
troglodyta Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 To jest barbakan w Krakowie. Ten taki "kaftan" u dołu było to połączenie z murami obronnymi ciągnącymi się dookoła miasta. Zaraz przy murach barbakanu była fosa i wejście od zewnątrz do budynku jest po lewej zaraz nad schodami (na rysumku). Był tam mostek nad fosą. Ale to na bank barbakan Aha no tak. Teraz zwróciłem na to uwagę, tam jest napisana ulica no i kierunek na bramę floriańską. Kraków jak stąd do Bangladeszu. 1
JunioR Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 mi to na zarowke wyglada :] moze ma symbolizowac ciekawy pomysl na wybudowanie go.
mort Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 em jest jeszcze wieża zamku Bolków, nie za bardzo basztowata ale może styknie. a skad wogóle pytanie? :P oto wspomniany zamek ze wspomnianą wieżą: http://wroclaw.hydral.com.pl/foto/52/52836.jpg pozdro 1
hkropinski Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 Bolków trafiony, temat usuwam za jakies 2h, reputacja rozdana, pozdrawiam
Shogun 3D Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Hech... też pomyślałem od razu o Bolkowie... ileż to turniejów tam sie odbyło... mmmm... stare dobre czasy...
Rekomendowane odpowiedzi