Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc,

Temat pewnie byl juz kilka razy z tego co widze eksploatowany ale jakby nie znalazlem konkretnej odpowiedzi.

Sprowokowal mnie jeden czlowiek z francji do dyskusji o zarobkach.

Chcialbym wiedziec jakie jest Wasze zdanie.

Wedlug niego czlowiek pracujacy w postprodukcji i zajmujacy sie:

- ogolnie pojetym motion designem czyli tworzacy koncepty, layouty, storyboardy i kompozytujacy to wszystko np. w after effects po 7 latach pracy, z jakims tam doswiadczeniem zawodowym i pewnymi efektami w paryzu zarabia rocznie 34 000 euro

co daje 2833 euro na miesiac a wiec okolo 9633 zl (w przyblizeniu)

do tego dochodza kwestie podatkow i wyzszego zapewne utrzymania we francji

jak myslicie? czy nie jest to efekt "cfaniactwa" skladajacego taka oferte francuza?

mnie osobiscie bardzo to rozbawilo poniewaz dobrze prosperujaca sprzataczka w niemczech ma zarobki tego rzedu a nie czlowiek po 5 latach studiow, 7 latach pracy w zawodzie i udzielajacy sie w branzy postprodukcyjnej.

jestem ciekawy co o tym sadzicie i jak faktycznie wygladaja zarobki w tej branzy w europie

pozdrawiam

Piotrek

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

3500E zarabialem jako elektryk w dojczach, bez uprawnien

Napisano
Haha a ja kupilem XSI, za 450 euro i zastanawiam sie czy kiedykolwiek mi sie to zwroci, robiac animacje postaci :)

ps.

A wiecie ze przestepcy czytaja takie fora jak to, zeby wyczaic potencjalnego bogatego grafika?

To dobrze...dadza mi swiety spokoj!:)

A co do postow wyzej....jak na polskie realia to chyba bardzo duzo...jak na zagraniczne...srednio