Gość koso Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Z 3ds maxem zaprzyjaźniam się od niedawna i mam kilka pytań: - jak stworzyć efekt nocy i świecące reflektory samochodowe? Używałem funkcji szukaj, ale nic konkretnego nie mogłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 "efekt nocy"... a co to oznacza? czy chodzi ci o efekt jaki stosują w filmach? to po prostu niebieskie światło. i proszę popraw temat na zgodny z regulaminem. temat "kilka pytań" nic nie mówi nikomu i przez to ciężko go indeksować w wyszukiwarce przez co kolejny user mający problem podobny do twojego nie znajdzie tego wątku i ponownie zada takie samo pytanie. w przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość koso Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Stworzyłem scenę i chcę aby panowała w niej noc. A scenę rozjaśniałyby świecące reflektory samochodu. Poprzez użycie mgły - dałoby radę? Chodzi mi tylko o efekt do pojedynczego renderu. Chcaiłbym aby scena wyglądała realistycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Poszukaj w helpie volume light, można to użyć żeby reflektory rozświetlały mgłę. Jest też coś jak fog, ale myślę że to nie reaguje odpowiednio na światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 moze chodzi ci o smugi swiatla takie ktore wydaja reflektory np podczas mgly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 troszke teorii nie zaszkodzi http://magazyn.wsinf.edu.pl/files/grafika/wz5dz.pdf :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 efekt nocy uzyskasz stosując wszelkiego rodzaju niebieskawe źródła światła, fog jest zbyteczny (no chyba ze to ma być noc we mgle;) a reflektory samochodowe zrobisz stosując delikatnie "volume light"...ale ja osobiście polecałbym fotoszopa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 JmT00 u mnie noc za oknem wyglada zoltawo - wszystko przez cholerne swiatla wielkiego miasta ...ech... zeby zobaczyc prawdziwa noc trzeba za miasto wyjechac .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Tak naprawdę za miastem też nie jest niebiesko, tylko szaro. Albo czarno, jak nie świeci księżyc, w takiej sytuacji łatwo dobić do drzewa idąc przez las. Będąc w mieście, nawet w parku, do drzewa się nie dobije z powodu ww. poświaty. Niebiesko się robi na obrazkach, żeby wyglądało ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi