hanzo Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 mam oto taki problem jak w na screenie. teksturka jest brzydka jak widać mimo takich ustawień jak poniżej. Co robić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Nie dales screena ale pewnie chodzi o ustawienia sterownika grafiki. Customize>preferences>viewports>configure driver > zaznacz oba "match bitmap" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 bardzo dziwna sprawa, a powiedz, otwarłeś starą scenę na nowym maxie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 zresetowałeś maxa? wyłączyłeś i włączyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Ja nie widze jakiegos screena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Robertus - na to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 A juz mam :) no to jesli zmieniles te opcje to teraz albo restart sceny (najszybciej) albo reload teksturek w materialach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanzo Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 robiłem reset max'a i reset kompa i nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 a nie zmieniałeś czegoś w ustawieniach control panelu nvidii? chyba że masz radeona, to nie wiem, ale chodzi mi w sterownikach grafiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Może rzeczywiście masz załączone odgórne filtrowanie textur, przez sterowniki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanzo Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 mam radka i nic tam się nie bawiłem ustawieniami. właśnie przeinstalowałem stery do grafiki i teraz już działa, ciekawa sprawa. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 A jakie wcześniej miałeś? może z-tweakowane, specialnie pogorszona jakość textur by grafa szybciej chodziła :) albo MipMapping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanzo Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 najpierw porządnie wywaliłem wszystko potem jeszcze raz zainstalowałem te same stery, wersja 8.471, eeh szkoda gadać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi