Skocz do zawartości

Modele z GTA SA

Gość streetfighter17

Rekomendowane odpowiedzi

Gość streetfighter17

Witam jestem początkujący w 3dmax i mam pytanie jak wyjąć modele aut i innych rzeczy z san andreas, żeby można było je otworzyć w 3d max. Modele chce użyć tylko zabawy w 3d maxie. Nie che na nich zarobić bo wiem, żę to nielegalne. Poprostu chce się pouczyć edytować modele. Jak je wyjąć z tego gta i co jest potrzebne odpiszcie jak najszybciej.

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jako, że swego czasu zajmowałem się moddingiem GTA, to mogę Ci pomóc.

ZModeler ma niedopracowany plugin do dffów. Poza tym tylka zarejestrowana wersja może importować pliki.

Poniżej masz link plugin (w zasadzie są to skrypty) do maxa pozwalający importować/eksportować modele z San Andreas, a także GTA3 i VC.

http://www.geocities.com/kam_b_lai/GTA/files/KAMS_Max.rar.zip

Za pomocą tych narzędzi, prócz modeli, możesz edytować lub tworzyć również animacje, pliki kolizji albo wczytywać do maxa całe mapy,

Gość streetfighter17

Jak tym się posługiwać napisz kiedyś na gg między 20.00 a 22.00. 3695981

Uruchamiasz skrypt (o ile dobrze pamiętam, to plugin był w Tools, albo gdzieś obok) dajesz import no i importujesz plik .dff, czyli model. :)

Wszystkie modele i tekstury znajdują się w archiwum o nazwie gta3.img, w folderze chyba models. Archiwum gta3.img otworzysz programem IMG Tool, znajdziesz go na http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=63

DXRipper, to raczej ostateczność, jeśli nie istnieją dedykowane narzędzia do importu/exportu modeli.

Gość Divers

Przepraszam za odświeżenie tematu po ponad dwóch latach, ale czy mógłbym prosić o nowy link do pluginu (w zasadzie do skryptów) do maxa pozwalających importować/eksportować modele z San Andreas, a także GTA3 i VC. Poprzedni link w tym temacie wygasł.

Z góry dzięki i jeszcze raz przepraszam! Liczę na to, że mi pomożecie ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności